• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pasta grannies RECENSIE

Wat een geweldig leuk kookboek! Ik heb genoten van de verhalen in dit boek over de nonna's, ontstaan van gerechten en natuurlijk ook van de omschrijving van de gerechten.
De schrijfstijl van dit boek is fijn, het leest makkelijk en de recepten zijn goed uit oetbaar op de beschreven manier.

Ik heb Marica's strapponi met eekhoorntjesbrood uitgeprobeerd (met tagliatelle ipv strapponi) en het was erg lekker, maar ik mistje een "sausje" het was een beetje droog om te eten. Maar daarvkan ieder zijn eigen draai aan geven.

Ook heb ik Mauurizio's pesto alla genovese gemaakt en die viel goed in de smaak hier thuis. Deze pesto smeerde ik ok een panini en met een plak geitenkaas en kipfilet was dit een heerlijke lunch!!

Deze pesto zal vaker gemaakt worden hier!

Aankomend weekend ga ik voor de 'Klassieke ladagna bolognese'  van Franca. 
kortom, dit boek staat vol met heerlijke gerechten die ik nog uit ga proberen!

De getechten zijn fijn beschreven en het is zo ook voor een minder ervaren kok goed uit te voeren.

Helaas heb ik verse pasta moeten kopen voor mijn getecht, maar een pastamachine staat nu bovenaan op mijn verlanglijstje!

Het boek staat dus nu ook op het plankje in de keuken, bij mijn favoriete kookboeken!

Pasta grannies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal "geheime' – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna's die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
  Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Meer info

Toegevoegd door: