• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Meisje A RECENSIE

“Ik ben Alexandra Gracie en ik ben vijftien jaar. U moet de politie bellen.”

Meisje A van Abigail Dean wordt aangeprezen als een indrukwekkende roman over familiebanden, herinneringen en liefde. Wat vond ik er van?

Allereerst is de cover opvallend met de letter A in een gele kleur. Ook de tekst op de voorkant maakt dat je als lezer een spannend en misschien dramatisch verhaal kunt verwachten. Het boek is het debuut van een advocate. Op de achterkant van het boek staat de plot: de eerste zin maakt mij erg nieuwsgierig: Als de moeder van Lex overlijdt en het horrorhuis nalaat aan haar kinderen, is Lex Gracie (inmiddels jurist) degene die door haar moeder is aangewezen om alles af te ronden. Hierdoor moet ze contact opnemen met haar broers en zussen en de gebeurtenissen uit het verleden wederom onder ogen zien.

Het plot klinkt goed en ik verheugde mij op een spannend, dramatisch verhaal. Vanaf de eerste zin was ik wel geboeid. Lex begon met het vertellen van de gebeurtenissen en ik kon met haar meevoelen. Ik moest meteen denken aan de gebeurtenissen in Ruinerwold, dus was dat betreft is dit boek hedendaags.

Het verhaal wordt afwisselend verteld door diverse kinderen, en ook heden en verleden lopen door elkaar. Hierdoor zou je verwachten geboeid te blijven, maar dat was in mijn geval niet zo. Normaal vind ik deze vertelstijl fijn, maar in dit boek was er niet echt een logica. Het vertellen van de gebeurtenissen uit heden en verleden liepen niet chronologisch, en het sprong van de hak op de tak. Erg jammer. De hoofdstukken vond ik ook vrij lang en er werd veel van hetzelfde verteld, hoe afschuwwekkend de gebeurtenissen ook zijn.

De schrijfstijl op zich is niet moeilijk, maar het boeide mij niet echt. Spannend was het niet, het verhaal kabbelde wat voort. Naarmate het verhaal eindigde kwam er een soort van verrassing, hoewel niet helemaal onverwacht.

Alexandra vond ik wel een krachtig personage, ze kwam goed over en heeft wat van haar leven gemaakt. Ze is ondanks alles er sterk uitgekomen. Met de andere personages had ik geen klik.

Helaas heeft het boek mijn verwachtingen niet waar gemaakt, en dat is jammer. Ik had iets anders van dit debuut verwacht. De recensies die worden vermeld op de binnenkant van het kaft zijn geen teksten die voor mij waargemaakt zijn. Natuurlijk is het mijn persoonlijke mening en herkennen andere lezers die teksten wel.

Ik vind het helaas geen boek dat ik kan aanraden.

Meisje A

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘Ik ben Alexandra Gracie en ik ben vijftien jaar. U moet de politie bellen.’

    Talloze keren oefende Lex Gracie deze zinnen voordat ze uit het huis van haar ouders wist te ontsnappen: gewond, vuil en ernstig vermagerd. Als haar moeder jaren later in de gevangenis overlijdt en het ouderlijk huis aan haar kinderen nalaat, maakt Lex – inmiddels jurist – samen met haar zusje Evie plannen om de horrorplek uit hun jeugd om te toveren tot iets positiefs. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar broers en zussen en het verleden dat ze met elkaar delen.

    Meisje A is een prachtig geschreven en ongelofelijk indrukwekkende psychologische roman over familiebanden, herinneringen en – uiteindelijk – liefde.

Meer info
  • Extra Informatie:

Toegevoegd door: