• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Meisje A RECENSIE

‘Je maakte je altijd al veel te druk om mij.’ ‘Iemand moest het doen.’

Meisje A van Abigail Dean wordt aangeprezen als een indrukwekkende roman over familiebanden, herinneringen en liefde.

Als je de opvallende cover van het boek goed bekijkt beloofd het een spannend en intrigerend boek te worden. De grijs-zwart-wit foto’s en de opvallende gele kleur A pakken je meteen. Het voelt van buiten aan als een thriller achtig verhaal wat je waarschijnlijk in een adem uit zou lezen. Ook wanneer je de samenvatting leest voelt het aan alsof het ook best een spannend onderwerp is. Echter... Don’t judge a book by its cover. Ik denk dat dit voor mij de beste beschrijving geeft.

Het onderwerp en het verhaal is zeker zeer aangrijpend en hedendaags. Het zou zo op vandaag de dag kunnen gebeuren. In het nieuws zijn vaker zulke berichtgevingen verschenen de afgelopen jaren waardoor het extra spannend aanvoeld in eerste instantie.

Het verhaal neemt je samen met Alexandra één voor één langs de broers en zussen mee die ieder hun eigen strijd hebben gehad en nog steeds hebben. Er wordt flink afgewisseld van het heden naar het verleden en weer terug, wat je vaak na een paar zinnen pas door hebt dus wat verwarrend over zou kunnen komen.

Het verhaal vond ik niet heel spannend, het ging een beetje “allerdaags” kun je zeggen. Wat misschien voor iemand die dat prettig vind een goed boek kan maken. Aan het einde vond ik de plottwist wel verrassend. Maar hadden van mij meer van die twists in mogen zitten.

Het boek heeft helaas mijn, toch wel hoge, verwachtingen niet waargemaakt. Dus voor mij is het geen boek dat ik zal aanraden.

Meisje A

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  ‘Ik ben Alexandra Gracie en ik ben vijftien jaar. U moet de politie bellen.’

  Talloze keren oefende Lex Gracie deze zinnen voordat ze uit het huis van haar ouders wist te ontsnappen: gewond, vuil en ernstig vermagerd. Als haar moeder jaren later in de gevangenis overlijdt en het ouderlijk huis aan haar kinderen nalaat, maakt Lex – inmiddels jurist – samen met haar zusje Evie plannen om de horrorplek uit hun jeugd om te toveren tot iets positiefs. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar broers en zussen en het verleden dat ze met elkaar delen.

  Meisje A is een prachtig geschreven en ongelofelijk indrukwekkende psychologische roman over familiebanden, herinneringen en – uiteindelijk – liefde.

Meer info
 • Extra Informatie:

Toegevoegd door: