• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ik vergeet je niet RECENSIE

Het nieuwste boek van Gillian King: Ik vergeet je niet, gaat over Maddy, die altijd in de schaduw van haar zuster heeft gestaan. Elisa was overal goed in en was het lievelingetje van hun ouders. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer. Als Maddy op een dag Frenkie, de ex-vriend van haar zus, ontmoet, weet ze niet hoe daar mee om te gaan.

De plot klinkt goed. De cover ziet er opvallend uit, met die oranje kleur en de figuren. Eén persoon is wazig afgebeeld, zou dat een verwijzing zijn naar Elisa? De tekst doet vermoeden dat het verleden een grote rol speelt in het leven van Maddy.

Vanaf het begin word je het verhaal ingezogen en is er een nieuwsgierigheid. Maddy is de vertelster en je krijgt meteen sympathie voor haar (ze werkt notabene in een boekwinkel!), en je ontdekt ook hoeveel invloed het overlijden van haar zus heeft, vooral op haar moeder, waar ik gelijk een hekel aan had. Doordat haar zus nummer één was bij haar ouders, het overlijden van Elisa en hoe haar ouders daar mee om gaan, zit Maddy erg met zichzelf in de knoop.

Verrassend is dat Elisa ook aan het woord komt, en door haar verhaal uit het verleden (dat echt niet zo was als Maddy dacht), kom je als lezer meer te weten. Afwisselend komen de beide zussen aan het woord. Deze verteltrant vind ik persoonlijk altijd een mooie toevoeging aan een verhaal. Beide zussen zijn sympathiek en heel anders dan ik had verwacht. Frenkie steelt echt de show in het verhaal, hij komt heel goed en charmant over.

Naarmate het verhaal vordert en Maddy een ontdekking doet, komt het verhaal in een stroomversnelling. Door deze ontdekking, hoe tragisch ook, maakt dat de band tussen Maddy en haar ouders weer wordt hersteld.

De schrijfstijl van dit feelgood boek is heerlijk en ontspannend. De heftige onderwerpen worden bijzonder goed neergezet, wat heel knap gedaan is.  Ik heb een paar boeken van Gillian King gelezen, die ik ook leuk vond, maar Ik vergeet je niet steekt daar echt boven uit. Ik ga zeker de andere boeken van haar hand lezen.

Ik vond dit echt een heel mooi boek, met een fijne schrijfstijl, ontzettend sympathieke personages en kan het dus ook absoluut aanraden.

Ik vergeet je niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (21 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

  Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Meer info