• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Wedden dat ik blijf RECENSIE

Het boek Wedden dat ik blijf van Marijke Vos gaat over Debby en haar zus. zij verhuizen naar het platteland.  Debbywil daar haar droom waarmaken: een alpacaboerderij.

De cover ziet er heerlijk uit, het doet mij denken aan een fijne zomeravond. Je ziet gelijk dat het om een heerlijke feelgoodboek gaat. Er staan alpaca's op een zoenend stelletje. De cover zou mij zeker aantrekken in een boekhandel

De boeken van Marijke Vos zijn erg leuk! Ze hebben mij door de corona periode geholpen. Haar schrijfstijl is heerlijk en vanaf het eerste moment zit ik er echt in. Ik heb zelfs moeite met het wegleggen van mijn boek.

In het boeken zitten 2 verhaallijnen. Het verhaallijn van de chaotische Debby, die niet echt weet wat ze wil, maar wel zeker is van haar Alpacaboederij. En haar zus die samen met haar man een plek in het dorp proberen te vinden. 
De leukste personages vind ik Abel en Rogier. Abel omdat hij (als hij los is) super enthousiast over komt en Rogier zag ik gewon voor mij een stevige gespierde dierenarts die weet wat hij wil maar toch ook wel onzeker is.

Er zit een behoorlijke plottwist in het boek maar de romatiek zie je al van mijlen ver aankomen en daar hou ik van, als ik een feelgood boek wil lezen dan wil ik ook echt een feelgood boek lezen!

Het was een heerlijke typische Marijke Vos boek, een fijne schrijfstijl die makkelijk weg leest en waarbij je heerlijk weg kan dromen! Ik heb in tijden niet zo snel een boek uit gelezen! 
Het is zeker een grote aanrader!

 

Wedden dat ik blijf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

  Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Meer info

Toegevoegd door: