• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Wedden dat ik blijf RECENSIE

Dit boek leek voor mij gemaakt. Ik zag alpaca's staan en ik was verkocht. Mijn ultieme droom is een eigen alpacaboerderij dus dit zou een perfecte match zijn! 
 

Een nieuwe start in een klein dorp waar Debby een oude boerderij kocht met de intentie om daar alpaca's te houden. Alles verloopt eigenlijk prima, haar oude leven in Amsterdam is ze al bijna vergeten en ze ontmoet zelfs een hele aantrekkelijke dierenarts. Totdat daar haar ex-vriend is die besloten heeft om haar toch nog een kans te geven en samen een leven op te bouwen. Debby weet niet precies wat ze hier mee aanmoet en een dilemma is geboren.

Het boek Wedden dat ik blijf sprak me meteen aan, ik vond de cover prachtig en dat het over alpaca's ging was meteen de jackpot. Toen ik eenmaal begon te lezen viel helaas het verhaal me wat tegen. Ik kwam er niet helemaal lekker in en ook boeide het me niet echt. Na ongeveer 40% van het boek begon ik het wat leuker te vinden en kwam ik er wat meer in. Gelukkig leest het boek super makkelijk weg! De hoofdstukken zijn kort en daardoor lees je lekker snel door. 
 

De personages werden goed uitgelicht en waren goed doordacht. Vooral de nichtjes van Debby stolen mijn hart. Debby is zelf iets naïef, ze denkt niet echt na over de gevolgen van haar beslissingen over de alpaca's en de boerderij. Maar ze flikt het wel om een mooie boerderij neer te zetten en haar droom waar te maken. Ook haar zus Hilde zet een grote stap om te gaan verhuizen. Net als ex-vriend Stijn die zijn fijne stadse leven achter zich wil laten voor Debby. 
 

Het verhaal is redelijk oppervlakkig en voorspelbaar, maar dat past wel in het thema en ik had ook niet echt anders verwacht (maar stiekem wel gehoopt).

Het einde van het boek is wat mij betreft een beetje langdradig en overbodig, maar over het algemeen heb ik ondanks een wat lastige start genoten van het lezen van het boek. 
 

Het is een heerlijk boek voor in de zomer, bevat het typische liefdesverhaal en het gaat over fluffy alpaca'. Een mooie feelgood roman die een glimlach op je gezicht tovert! Ik geef het boek ❤️❤️❤️

 

Wedden dat ik blijf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

  Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Meer info

Toegevoegd door: