• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst RECENSIE

Corinnes toekomst van Paula Stern is het eerste deel van de koffietrilogie. De cover laat een statig landhuis zien met een tekst over ambitie en een dagboek vol geheimen.

De plot van het boek op de achterkant van het boek meldt dat het verhaal in twee tijden zal plaatsvinden: net na de oorlog ontstaat een koffie-imperium en in het heden runt erfgename Corinne samen met haar broer het bedrijf. Als ze het dagboek van haar grootvader vindt, besluit ze op zoek te gaan naar zijn verleden.

Het verhaal begint in het heden en meteen duik je als lezer in de koffie. Je merkt meteen dat Corinne dol op koffie is en met de tijd mee wil gaan. Hierdoor ontstaan wrijvingen met haar broer, die ook zijn geheimen heeft. Doordat ze alle stadia van koffie wil ontdekken, doet de lezer dat ook. Persoonlijk vond ik dat heel erg interessant om te lezen. Het is een uniek gegeven.

Corinne is een leuk personage en komt goed over. Je kan goed met haar meevoelen. Zij is eigenlijk de enige persoon die niet zo oppervlakkig overkomt, maar dat komt waarschijnlijk doordat dit haar verhaal is.

De schrijfstijl is fijn, maar soms wat statig. Het is oorspronkelijk een Duitstalige roman, wat dat wel verklaart, denk ik. Het leest toch wel goed en door de wisseling in tijden blijf je geboeid. Helaas wordt het verhaal over het ontstaan van het imperium en de avonturen van oprichter opa Eberhard niet echt uitgediept, wat in mijn ogen een gemiste kans is. Ik had daar graag meer over gelezen, nu werd dit in slechts een paar zinnen vermeld.

Wat ik wel heel leuk vond, was hoe koffie eigenlijk ontstaat, de processen die moeten worden doorlopen, zoals het plukken en branden. Ik kijk nu heel anders tegen mijn dagelijkse kopje koffie aan.

Al met al vond ik dit een goed verhaal, met een leuke hoofdpersoon, ook al was het wat oppervlakkig en was er weinig diepgang. Toch heb ik het verhaal met veel plezier gelezen en ga ik zeker de andere twee delen lezen.

De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.

  Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Meer info

Toegevoegd door: