• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

Avery’s uitzicht is niet bepaald rooskleurig totdat ze de les uitgehaald word voor wel een hele vreemde mededeling. Een voor haar vreemde laat haar een erfenis achter maar de voorwaarde zijn echter nogal vreemd. Een jaar lang moet ze in het huis blijven met de vier kleinzonen en de rest van hun vreemde familie leden. Nu rest alleen nog de vraag; waarom? 

Jennifer Lynn Barnes trekt je met haar schrijfwijze letterlijk haar boek binnen. De hoofdstukken zijn kort en vlot geschreven. De eerste helft bouwen de nieuwe belevenissen zo snel elkaar op dat je pagina na pagina omslaat.

De wereld is prachtig uitgewerkt. Het huis van de Hawthornes en alle kamers die het huis telt. De vier broers met al hun eigenaardige persoonlijkheden, hun kwellingen en hun humor. Haar zus Libby en haar nieuwe bodyguard. Maar hoe goed al deze persona’s uitgewerkt zijn, zo mist het Avery het aan haar eigen persoonlijkheid. In het boek neemt ze maar een paar eigen beslissingen en die lijkt ze meer te nemen doordat het goed uitkomt voor het verhaal dan dat het bij haar persoonlijkheid past. 

Na een geweldige opbouw in het eerste helft van het boek word het tweede deel langdradig. Veel van hetzelfde en gebeurtenissen die erin geplaatst lijken te zijn geplaatst als opvulling. 

Het gehele boek lijkt te werken naar een grote finale. Met alle antwoorden op het verhaal (voor zover dat kan, want deel 2!). En dat einde is zo teleurstellend dat ik mij afvraag waarom dit niet een stand alone is gebleven.

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info