• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste verhaal van Mina Lee RECENSIE

In “Het laatste verhaal van Mina Lee” krijg je als lezer een kijkje in het leven van Mina en haar dochter Margot.

De gedeeltes van Mina gaan vooral over haar verleden, en de gedeeltes van Margot spelen zich af in het heden.

Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief. Dit vond ik bij dit verhaal wel prettig, omdat het verhaal zo voor mijn gevoel nog beter tot zijn recht kwam.

De schrijfstijl van de auteur wekte bij mij direct al veel interesse. Ze heeft een zeer gedetailleerde schrijfstijl. Omdat het verhaal een Koreaans randje heeft vond ik dit vooral erg bijzonder. Veel dingen werden ook in het Koreaans verwoord. Omdat ik als lezer geen beeld had van de Koreaanse cultuur vond ik het boeiend om zelf op te zoeken wat alles betekende. Zo bleef het verhaal voor mij ook mysterieus.

Bij de eerste paar vragen van de leesclub heb ik o.a. beantwoord dat de cover voor mij voelde als een ontdekkingsreis. Het verhaal voelde voor mij persoonlijk ook zo. Dit vond ik voornamelijk bij de gedeeltes van Margot.

Het verhaal had ook een fijne spanningsboog en ik ben door het verhaal heengevlogen.

De personages vond ik erg prettig om over te lezen. Ze hadden veel diepgang en paste ook goed in het verhaal.

Het enige minpuntje aan dit verhaal vond ik dat in het begin de gedeeltes van Margot soms wat weinig voortgang hadden. Gelukkig werd dit naarmate het verhaal vorderde steeds beter en brachten de gedeeltes van Margot ook wel de meeste spanning met zich mee.

Het laatste verhaal van Mina Lee

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is een mysterie voor Margot Lee waarom haar moeder Mina de telefoon niet meer opneemt. Als ze afreist naar haar ouderlijk huis in Los Angeles, komt ze erachter dat haar moeder onder verdachte omstandigheden is overleden. Ze beseft dat ze eigenlijk niets weet over een van de belangrijkste personen in haar leven. Die ontdekking dwingt haar tot het ontrafelen van haar moeders geschiedenis.

    Toen Mina, een wees uit de Koreaoorlog, jaren geleden aankwam in Los Angeles, had ze niets of niemand. Terwijl ze haar nieuwe leven opbouwt, en net rond kan komen met haar baantje in de supermarkt, lacht nieuw levensgeluk haar toe; ze wordt verliefd. Maar haar liefdesverhaal blijkt consequenties te hebben…

Meer info

Toegevoegd door: