• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

Recensie - De Erfenis, Jennifer Lynn Barnes

Wanneer Avery vanuit het niks ontzettend veel geld erft, staat haar hele leven op de kop. Als meisje die eerst in haar auto leefde, omdat ze geen rooie cent had, bezat ze ineens een luxe villa en een kapitaal.

Er hangt dan ook een voorwaarde aan vast - Avery moet een jaar lang in hetzelfde huis wonen als waar de kleinzoons van Tobias Hawthorne, de man van wie ze alles had geërfd. De onterfde gebroerders Hawthorne zijn minder blij met de komst van Avery. Gefascineerd door het mysterie wordt er op onderzoek uitgegaan. Want wat is er intrigerender dan een doodnormaal meisje die miljarden erft van een vreemdeling?

Toen ik begon met lezen, werd ik meteen het boek ingezogen. De korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl zorgen hier dan ook direct voor. De omschrijvingen die Jennifer geeft in dit boek zijn erg duidelijk en gedetailleerd. Dit zorgt ervoor dat je de omschreven locaties in en personen heel goed kunt visualiseren.

Het verhaal begint bij Avery, een simpel meisje die eigenlijk niet rondkomt. Samen met haar zus Libby wordt al gauw duidelijk dat ze intrek moeten nemen in Hawthorne House. Beide zussen kunnen hier logischerwijs niet aan wennen. Ik vond de reacties van de zussen dan ook compleet toepasselijk. Ik zou ook verbaasd zijn als mijn ‘huis’ meerdere bowlingbanen had!

Ook krijgen ze al snel te maken met de vier broers. Deze zijn heel interessant, ieder op hun eigen manier. Nash, de oudste broer, kan het eigenlijk allemaal weinig boeien. Grayson is dan weer heel mysterieus, en geeft niet veel prijs. Daartegenover lijkt Jameson bijna een open boek, makkelijk te vertrouwen door zijn vlotte babbels. Het jongste broertje, Xander, is dan weer wat minder aanwezig. Toch zijn ze ieder net zo belangrijk in dit verhaal. Een mooie quote over één van de broers vond ik:

'ᴏᴍᴋᴏᴘɪɴɢ. ᴅʀᴇɪɢᴇᴍᴇɴᴛᴇɴ. ᴜɪᴛᴋᴏᴘɪɴɢ. ʟɪᴇᴠᴇʀᴅ, ᴊᴇ ʙᴇɴᴛ ᴇᴇɴ ᴇᴄʜᴛᴇ ʜᴀᴡᴛʜᴏʀɴᴇ.' - De Erfenis, Jennifer Lynn Barnes

Door het boek heen zie je dan ook de karakters van de personages ontwikkelen, ieder op hun eigen manier. Zo groeien ze uit tot unieke personen, die ieder wat toevoegen aan het geheel. Ook vond ik het mooi dat tegen het einde de broers naar elkaar toe groeiden.

Ik moet zeggen dat ik normaal geen mysteries lees, en dit was dan ook eens wat anders dan normaal. Wel vond ik het enorm leuk om eens in dit genre te duiken. Het leukste aan dit boek vond ik dat de raadsels en puzzels ervoor zorgde dat je door bleef lezen. Doordat je weet dat alles deel is van een groter geheel, blijft het heel boeiend.

Ik merkte echter dat ik in het midden van het verhaal een klein beetje de aandacht verloor. Het duurde even voordat er écht stappen werden gezet in de grote puzzel. Echter had dit natuurlijk ook allemaal een doel en vond ik het dan weer heel goed hoe dit op het einde werd samengeknoopt.

Echter zit ik na het slot nog met heel veel vragen. En dat is juist ook heel leuk! Ik kan nu namelijk niet wachten om het tweede deel te lezen, die gelukkig binnenkort ook in het Nederlands uitkomt!

Sterren:

★★★★☆

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info