• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Camping Oosthoek RECENSIE

Diana, een echtscheidingsadvocate, woont samen met haar man John en haar drie kinderen. Op een nacht wordt Diana met haar kinderen opeens uit bed gelicht en de villa uitgezet. Haar man John is nergens te bekennen. Het blijkt dat John flinke problemen heeft. Waar is haar man al die tijd mee bezig geweest?

Diana komt met haar kinderen op een armoedige camping terecht waar ze de campingbaas, Franco, leert kennen. Al gauw blijkt dat Franco zich ook niet met zuivere zaakjes bezig houdt. Dan krijgt Diana een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt gevraagd, in ruil voor de vrijlating van haar man. Waar moet ze dit geld vandaan halen? Campingbaas Franco biedt haar een optie aan. Diana besluit dat ze haar gezin wil redden en gooit het roer om. Ze komt terecht in een gevaarlijke, criminele wereld...

Het boek begint heel erg goed. Diana wordt met haar kinderen op straat gezet en je vraagt meteen af waar haar man in dit verhaal is. Deze blijkt met de aardbodem verdwenen te zijn. Samen met haar drie kinderen Dean, Juliette en Johnny probeert ze een ander plekje te vinden. Uiteindelijk belanden ze op camping Oosthoek, waar ze al gauw met campingbaas Franco te maken krijgen. En dan beginnen de echte problemen... 

Nathalie Pagie weet het Brabantse sfeertje er wel goed in te brengen door van het dialect gebruik te maken. De ene lezer kan dit als storend ervaren, maar een ander vindt het misschien weer juist leuk. Ikzelf had er geen problemen mee (misschien omdat ik zelf ook uit Brabant kom). Helaas neemt de spanning na een tijdje af en wordt het verhaal minder boeiend. In het begin wilde ik na elk hoofdstuk weer een hoofdstuk lezen en ik merkte dat ik daar in iets minder enthousiast werd. De schrijfstijl van Nathalie blijft hoe dan ook prettig en ook heeft dit boek erg korte hoofdstukken, waardoor het makkelijk leest. 

Toch viel dit verhaal mij enigszins een beetje tegen vergeleken met haar voorgaande boeken. Ik vond bijvoorbeeld "Helsinki" en "De Toneelclub" echt hele goede verhalen van deze schrijfster. Dit verhaal kun je er absoluut niet mee vergelijken, maar de spanning was hier gewoon net iets minder in. 

Maar mocht je van Penoza of Undercover houden dan raad ik je dit boek zeker aan!

Camping Oosthoek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de fans van Undercover en Penoza

  Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

  Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Meer info