• mijn waardering

Liefde met vertraging RECENSIE

Nadia is geen ochtendmens, maar probeert haar leven te beteren. Haar doel is om elke ochtend stipt om half 8 de metro naar haar werk te nemen. Dit lukt één keer, daarna verslaapt ze zich toch weer. Daniel daarentegen pakt wel elke ochtend precies om half 8 diezelfde metro. Sinds het overlijden van zijn vader slaapt hij slecht en is hij steeds vroeg wakker door al het gepieker. Na enige tijd verschijnt er een oproep in de rubriek aansluiting gemist. Er is een man op zoek naar een waanzinnige leuk, blond meisje met een designertas en koffievlekken. Emma, de vriendin van Nadia, denkt dat de oproep aan Nadia is gericht. Een zoektocht naar de mysterieuze metroman gaat van start, maar het blijkt nog niet zo makkelijk om met hem in contact te komen. Keer op keer schrijven ze elkaar via de rubriek aansluiting gemist, maar tot een afspraak wil het maar niet komen. Als het dan eindelijk is gelukt om een date te plannen en Nadia haar mysterieuze metroman staat op te wachten, komt Daniël niet opdagen..

Laura Jane Williams weet op een geestige manier een, in de basis, simpel liefdesverhaal te schrijven. Het verhaal komt wat langzaam op gang, dus er wordt wel wat van je geduld gevraagd. Echter is het aan te raden even door te zetten. Gaandeweg worden de karakters van Nadia en Daniël steeds meer uitgediept en kom je meer over hen te weten. Het helpt hierbij dat het verhaal geschreven is vanuit verschillende perspectieven; het perspectief van Nadia en van Daniël. Na het laatste hoofdstuk sla je het boek met het ultieme feelgood-gevoel dicht. En besef je maar weer eens hoe belangrijk echte vriendschap is.

Liefde met vertraging

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nadia neemt elke ochtend de trein van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de trein van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.
  Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek Misconnections: "Aan dat leuke meisje met de koffievlekken op haar jurk. Ik ben die gast die altijd bij de deur staat… Zin in een drankje?'
  Zo begint een sprankelend verhaal over een bijna-gemiste ware liefde, over de onzekerheden van het moderne leven
  en de kracht van vriendschap.

Meer info

Toegevoegd door: