• mijn waardering

Een erg mooi vormgegeven kookboek RECENSIE

Ik heb het kookboek mogen lezen voor de leesclub van Chicklit.

Manon Proper woont samen met haar gezin in Budapest. Ze is moeder van 5 kids. Een tweeling en een drieling. Manon is haar favoriete gerechten gaan aanpassen en nieuwe gerechten gaan ontwikkelen voor haar eigen kritische vaste gasten, haar kinderen. Dit is het eerste kookboek die ze heeft uitgebracht.

Het boek is mooi vormgegeven en heeft luxe dikke bladzijden. De inhoud van het boek is ook zeer duidelijk. Er is een onderscheid gemaakt tussen hoofdgerechten, bijgerechten en basisrecepten. Zodat je zelf een combinatie van deze gerechten kan maken en hierdoor een heerlijke complete maaltijd op tafel kan zetten. Door de mooie foto’s is het moeilijk kiezen, alles ziet er op de foto’s even heerlijk uit 😉

Ook staan er handige kooktips in, spullen die handig zijn om in huis te hebben. En een flinke lijst met spullen die niet mogen ontbreken in je voorraadkast.

De recepten worden zeer duidelijk omschreven, meestal begint het recept met een persoonlijk verhaaltje over Manon en haar gezin, of een fijne tip waarmee je het recept goed kunt combineren. Daarnaast staat ook bij elk recept een mooie foto, wat erg uitnodigt om met de recepten aan de slag te gaan. De ingrediënten worden duidelijk benoemd, en in een korte duidelijke werkwijze wordt geschreven hoe je het recept klaar maakt. De recepten zijn redelijk makkelijk te maken en vergen geen bijzondere kooktechnieken of ervaring.

Kortom een erg fijn kookboek, die erg persoonlijk gemaakt is door naast foto’s van de gerechten ook foto’s en verhalen van het gezin te plaatsen.

Ik geef het kookboek 4 hartjes.

Bistro Manon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: