• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Toen ik de oproep zag om dit boek te kunnen recenseren en dus te mogen koken uit dit boek, dacht ik direct 'ja, dit wil ik proberen!!'. Als alleenstaande moeder van een kleutermeisje verval ik regelmaat in dezelfde recepten doordeweeks en is er gewoonweg te weinig tijd om goed te variëren in de maaltijden. Ik probeer zo vers mogelijk te koken, maar heel gevarieerd...? Daar kan wel wat worden verbeterd. Manon heeft zelf een bunch kleine kindjes en ik vertrouwde er dan ook op een heel aantal recepten in het boek én kidsproof zijn én snel te maken zijn.

De cover is in het echt nog mooier dan online, de foto's binnenin zijn om te watertanden en de recepten zijn over het algemeen heel uitnodigend. Tijd om te koken!

De smaken die Manon gebruikt en bewerkstelligt door de variatie aan kruiden zijn echt te gek, zonder overheersend te zijn. Net kruidig genoeg, niet te zout, mild qua pittigheid. Wat ik fijn vond is dat er recepten in staan voor het zelf maken van pizzadeeg, maar je natuurlijk ook gewoon deeg uit de supermarkt kan halen om het nóg sneller te maken. Na het inslaan van een aantal, in haar recepten, veelgebruikte kruiden kon ik aan de slag. Ik vond de recepten echt niet moeilijk, terwijl ik geen fantastische chef ben. Wel was de bereidingstijd wat langer dan aangegeven, maar dat kan ook komen doordat ik tussendoor het recept een paar keer moest doorlezen. 

Ik vond het heerlijk dat er uit verschillende culturen invloeden te vinden zijn in de recepten; van Aziatische noedels, Indiase curry's tot Mexicaanse bonenschotel. Heel fijn! Ook prettig dat de meeste gerechten ook vega te maken zijn, als ze dat al niet zijn. 

Mijn kleuter vond de meeste gerechten die ik heb gemaakt erg lekker, soms 'een beetje apart mam', maar er is goed gegeten. Kortom, hier is het een blijvertje!

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: