• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Bistro Manon van Manon Proper is een kookboek voor de dagelijkse inspiratie voor het hele gezin.
Het is tot stand gekomen omdat ze elke dag een soort van mini bistro runt waar ze 5 kinderen als gast heeft.
Dit kookboek is niet perse voor jonge gezinnen, maar het zijn wel recepten die je lekker kunt maken, makkelijk en gezond zijn, ook kun je altijd de maaltijd uitbreiden met bijgerechten.

Het boek is ingedeeld in een kopje kooktips waar allerlei handige tips staan, vanuit de kooktips ga je naar het hoofdstuk handige spullen, met spullen die het je echt makkelijker maken in de keuken zoals een goede braadpan.
Daarna beschrijft ze duidelijk wat er handig is om te hebben in je voorraad kast, koelkast en vriezer, zo kun je altijd iets lekkers en gezonds maken, heel handig om een beetje standaarddingen in je vriezer te hebben zoals doperwten bijvoorbeeld.

Daarna komen we bij de hoofdgerechten, bij al deze gerechten staat een mooie foto waar je gelijk trek in krijgt.
Er staat bij elk recept duidelijk voor hoeveel personen het is en hoelang je er ongeveer mee bezig bent, dat is fijn omdat je het zo beter kunt inschatten.
Ook is er een duidelijke ingredienten lijst en wat je optioneel nog aan het gerecht kan toevoegen.
Bij elk recept staat een klein berichtje van Manon over hoe deze thuis in de smaak vielen maar ook wat er qua bijgerechten bijhoren en op welke bladzijde je dat kan vinden.
Qua hoofdgerechten staat er echt van alles in, zowel vegetarische als recepten met vlees.
Het zijn lekkere recepten die echt goed te doen zijn voor niet kokers ook, je krijgt snel en makkelijk een lekker recept op tafel.
Het ene recept zal je beter bevallen dan het andere maar dat is een kwestie van smaak.

Hierna kom je bij de bijgerechten, dat zijn vooral groentegerechten en rijstgerechtjes.
Ook die zijn goed beschreven net als dat bij de hoofdgerechten het geval is, met ingredientenlijstje, en de tijd dat je er aan kwijt ben.
Hierna kom je bij de basisrecepten als vinaigrettes en ingemaakte rode ui, maar ook een recept voor pizzadeeg, tomatensaus, een kruidenmengsel, eigenlijk gewoon van alles wat.

Dit alles maakt dat dit een heel compleet kookboek is voor hoofd en bijgerechten, alleen de toetjesliefhebber kan hier haar ei niet helemaal bij kwijt.
Maar om gewoon lekker gezond te koken is dit een prima en leuk kookboek
 

Bistro Manon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: