• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Bistro Manon
Met Bistro Manon heeft Manon, moeder van 5, heerlijke recepten toegankelijk gemaakt. Geen standaard kookboek met moeilijke recepten maar een kookboek waar voor ieder wat lekkers in te vinden is.

Het boek omvat hoofdgerecht, bij gerechten maar ook veel kruiden mengsels zodat je geen potje heeft te kopen. Wat ik persoonlijk fantastisch vond, is dat er bij veel hoofdgerecht meteen een bijgerecht suggestie wordt gedaan. Ofwel omdat het lekker erbij smaakt of omdat de portie misschien net niet vullend genoeg is. Dit soort tips vind ik top, hoef ik er zelf niet over na te denken.

De recepten zijn prettig uitgeschreven. Je leest stap voor stap wat je moet doen en het leest makkelijk door. Dit houdt de recepten voor mij toch laagdrempelig, ik haak namelijk af als het te ingewikkeld klinkt.

Manon heeft naar mijn mening een top kookboek uitgebracht met simpele gerechten die voor iedereen te maken zijn. Wat mij betreft een echte aanrader, ook als je van simpel koken houdt maar klaar bent met potjes en pakjes. De recepten die ik heb uitgeprobeerd waren heerlijk en de aangegeven porties kloppen ook wat mij betreft. Kan niet wachten om meer recepten uit te proberen 🤩

4 sterren van mij!

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: