• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De vermeende problemen van Rosalyn RECENSIE

Rosalyn is jong en single en heeft een maatje meer. Zelf heeft ze daar geen problemen mee, maar haar omgeving vindt daar wel iets van.

Het verhaal begint op het moment dat Rosalyn bezig is met voorbereidingen voor de trouwerij van haar zus. Het wil niet echt lukken en Rosalyn start met een soort dagboek. Ze beschrijft hoe ze wordt opgezadeld met een vreselijke date, gevolgd door een wanhopige dat via een datingsite, die net zo dramatisch verloopt. Een date vinden voor de bruiloft gaat niet lukken. Dit zijn maar twee dingen die niet lekker lopen, met haar zus, haar moeder en haar oma loopt er ook van alles spaak. Op de dag van de bruiloft escaleert het geheel en Rosalyn spuit haar ongenoegen over alle aanwezigen heen.

De vermeende problemen van Rosalyn is een luisterboek (Storytel original) in zeven korte delen. Het wordt voorgelezen door Jade Olieslager, een vrolijke stem die goed past bij het verhaal. Het start met popi jopi taal en vrij grof gebekt, gelukkig trekt dat later bij. In eerste instantie lijkt het een vrij standaard chicklit met een single hoofdpersonage a la Bridget Jones. Maar die verwachting wordt bijgesteld als blijkt dat het alles behalve standaard verloopt. De personages leren we niet echt goed kennen door het korte tijdsverloop, maar Rosalyn wordt wel goed neergezet. Leuk is het feit dat er veel diversiteit in het verhaal wordt verwerkt en ook het einde is wel een soort van happy ever after, maar dan anders.

Een vlot verhaal dat prettig is om te luisteren, alleen wat wel erg snel uit te luisteren is. Cynische humor verpakt in een chicklit-achtig verhaal vol diversiteit met een pittig hoofdpersonage maakt van dit luisterboek een bijzondere luisterervaring.

De vermeende problemen van Rosalyn

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rosalyn is vast doodongelukkig nu haar jongere zusje gaat trouwen. Maar daar is Rosalyn het niet mee eens. En dat zal ze iedereen laten weten ook.

  Rosalyn is ceremoniemeester voor haar zusje Gwen, die over twee weken gaat trouwen. Hoewel ze zelf in de veronderstelling was dat dit life event vooral om haar zusje draait, denkt haar omgeving daar anders over. Blijkbaar is de bruiloft Rosalyns deadline om haar leven op de rit te krijgen, zodat de bruiloftsgasten niet de hele tijd meewarig naar haar hoeven te kijken. Het zou enorm fijn zijn als Rosalyn vijf kilo zou afvallen, een vriend zou vinden, passie voor haar werk zou uitstralen en sowieso over het algemeen wat meer in haar kracht zou komen te staan.

  Aldus alle anderen. Ze voldoet niet aan het ideaalbeeld, en dus moet ze wel doodongelukkig zijn. Mooi niet. Rosalyn is dik tevreden met haar leven. En dat zal ze de wereld laten weten ook.

  Ze besluit een dagboek bij te houden. Maar dit dagboek gaat niet op slot. Nee, zij gaat hem voorlezen. Op de bruiloft van Gwen.

Meer info

Toegevoegd door: