• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Uit de keuken van Xi'an Famous Food RECENSIE

Xián Famous Foods (XFF) is niet alleen een kookboek, maar ook een leesboek.
Voor het eerst zag ik dat het een kookboek was en een verhaal in een.

het is een verhaal van een Chinese familie die naar de VS is verhuisd. Het is een voorbeeld van hoe een familie een groot succes kan krijgen door vast te houden aan de tradities van het koken in hun thuisland.

Dit kan ik mij erg goed voorstellen hoe dit is doordat hij het heel goed beschrijft.

Als je het kookboek dus leest is het heel begrijpelijk ook al lijkt dat in eerste instantie niet zo te zijn.

De gerechten zijn niet de gerechten die wij kennen van onze Chinese keuken,

Als je houd van naar de toko gaan en van speciale gerechten kan ik dit boek ook echt zeker aanraden,

De gerechten worden duidelijk afgebeeld met mooie foto's en ook duidelijk beschreven wat je in welke volgorde moet koken.

Er staan basis sausen in maar ook dumplings rijstgerechten soepen en ook pasta maken staat er goed in beschreven.

Zelf vind het kookboek niet erg geschrikt voor beginnende hobby koks

Ik moet eerlijk toegeven de recepten die ik gemaakt heb over heerlijk zijn.

Ik vind het een mooi boek dat  meer is als een kookboek.

Houd je van de Aziatische keuken en kan je al een beetje koken en houd je echt van deze smaken 

dan zou ik het boek echt aan raden

Daarom geef ik dit boek toch zeker 4 hartjes.

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (10 stemmen)
  • Omschrijving:

    'In de winter van 2005 opende een hardwerkende immigrant genaamd David Shi (ook bekend als mijn vader) een winkel in Flushing, New York, om boba of bubbletea te verkopen - taaie tapiocaparels in een mengsel van suiker en poederthee, op smaak gebracht met siroop die smaakt naar nepmango. Maar in New York schoten, ook toen al, bubbleteawinkels als paddenstoelen uit de grond en was de concurrentie hevig. Dus mijn vader besloot 't anders te gaan doen. Vanuit een piepkleine keuken begon hij het eten te verkopen uit onze geboorteplaats: Xi'an, China.'

    Het nieuws over de man die vanuit een kleine afhaalkeuken betaalbaar streetfood verkocht, verspreidde zich al snel. Denk aan liang pi; een gerecht met koude noedels in een saus die in elke mogelijke smaakcategorie valt, versgemaakte biang-biang noedels met een hitte die zo intens is dat je direct gaat zweten, en gekarameliseerd varkensvlees op flatbread. Algauw stonden mensen in de rij voor de noedels en om de overgebleven saus direct uit het kommetje op te slurpen. Niet lang daarna stonden ook culi-grootheden als Anthony Bourdain en Andrew Zimmern voor de deur, en de foodbloggers van Chowhound en Serious Eats.

     

Meer info

Toegevoegd door: