• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roos van Napoleon RECENSIE

De roos van Napoleon door Jacobine van den Hoek,

 

Voor de chicklit leesclub heb ik het boek De roos van Napoleon gelezen geschreven door Jacobine van den Hoek.

 

Het eerste wat opvalt aan het boek is de mooie voorkant. Deze springt er echt uit en maakt dat ik het boek zeker zou oppakken in de boekwinkel. Ook de tekst op de achterkant van het boek maakt nieuwsgierig. Uiteraard zijn er meer boeken geschreven over Napoleon maar de invalshoek van dit boek is net even anders.

 

Het boek pakte mij vanaf het moment dat ik begon met lezen. Ik was telkens nieuwsgierig hoe het boek verder ging en dat maakte dat ik graag verder las. Het boek gaat over Marie-Rose (later Joséphine) en uiteraard Napoleon. Marie-Rose vlucht met  haar dochter en hulp van Martinique naar Frankrijk waar ze terecht komt in de onrust die later de Franse Revolutie zal worden. Veel adel is dan al gevlucht, maar wonder boven wonder weet Marie-Rose toch onderdak te vinden. Later zal ook Marie-Rose te maken krijgen met de jacht op de adel.  Waarbij ze met de nodige gruwelijkheden te maken krijgt. Ook volgen we Napoleon in het boek . Hij is op zoek naar macht en roem. En probeert zijn weg te vinden in het leger.

 

Het boek wisselt regelmatig af tussen Marie-Rose en Napoleon. Dit houdt het afwisselend en zeker de stukken geschreven vanuit Napoleon als hij Marie-Rose heeft ontmoet vind ik erg romantisch. Door de afwisseling van feiten en fictie in dit boek is het boek erg leuk om te lezen. Wel vond ik Marie-Rose in het begin wel erg naïef en dat werkte soms wat storend.  

 

Ik kende de boeken van Jacobine van den Hoek nog niet maar door dit boek ga ik zeker andere boeken van haar lezen. Ik hoop oprecht dat er ook een vervolg gaat komen op De roos van Napoleon want ik wil graag meer lezen over hoe het Marie-Rose en Napoleon vergaat.

 

Voor liefhebbers van historische romans is de Roos van Napoleon echt een must-read en ik ga het boek zeker aanbevelen bij vriendinnen.

Het boek De roos van Napoleon krijgt van mij vier hartjes vanwege de prettige schrijfstijl.

De roos van Napoleon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Frankrijk, 1790. De vrouw die later bekend zou worden als Joséphine Bonaparte vlucht van Martinique naar Parijs om te ontsnappen aan de slavenopstanden in de Cariben. Haar echtgenoot heeft haar jaren geleden verlaten, ze staat er alleen voor. Bij aankomst blijkt het ook in Parijs onveilig voor haar en haar kinderen; de Franse Revolutie is begonnen. Als ze ervan beticht wordt tegen de revolutie te zijn, belandt ze in een van de beruchte gevangenissen waar koningsgezinden hun tocht naar de guillotine afwachten.

  Intussen is een jonge militair, Napoleon, op zijn eigen manier op zoek naar geluk en erkenning. Net als Joséphine is hij verloren geraakt in een snel veranderende wereld. Als hun wegen elkaar kruisen, verandert de geschiedenis.

  De roos van Napoleon is een onwaarschijnlijk mooi en waargebeurd verhaal over lotsverbondenheid.

Meer info