• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Jij & ik, recensie door Manon RECENSIE

Voor de leesclub van Chicklit.nl mocht ik het boek Jij en ik lezen van Chloe Liese.

Deze auteur was voor mij nog onbekend, maar ik zal zeker vaker haar boeken ter hand nemen, want ik heb echt kunnen genieten van dit verhaal.

Jij en ik vertelt het verhaal van Willa en Ryder die door een irritante docent aan elkaar gekoppeld worden voor een schoolopdracht. Willa en Ryder zijn twee compleet verschillende jongeren die er niet meteen voor open staan elkaar te leren kennen. Willa is sterspeelster in het voetbalteam en Ryder is een teruggetrokken jongen en zijn baard en pet verbergen zijn gezicht. Ze worstelen allebei met hun eigen problemen en laten niet zomaar iemand toe in hun wereldje. Er ontstaat een worsteling in toelaten en wegduwen, maar ze zullen moeten samenwerken om hun opdracht te volbrengen. Een mooie weg naar het elkaar leren kennen.

De verschillende verhaallijnen vormen samen een verhaal over vriendschap, familie en liefde. We leren van Willa en Ryder dat je iemand niet moet beoordelen op het eerste gezicht of oordeel. Diepgang en elkaar echt leren kennen, maar ook je eigen gevoel durven toelaten en ontdekken zijn mooi samen gekomen in dit verhaal.

De karakters van Willa en Ryder zijn sterk neergezet. Beide zo anders, maar toch zo hetzelfde… Chloe Liese is er in geslaagd ons in het verhaal te trekken en in een paar hoofdstukken onze nieuwsgierigheid gewekt te hebben. Door het lezen vanuit de verschillende perspectieven wordt het verhaal aan alle kanten belicht en dat maakt dit verhaal zeer interessant.

Zonder te spoilen zijn ook de onderwerpen goed gekozen, voor mij zeer origineel. En ondanks dat het zware onderwerpen zijn is het verhaal van Jij en ik luchtig geschreven. Het leest vlot en laagdrempelig. Het verhaal gaf wel wat herhaling en kon soms wat langdradig worden, maar dat werd dan snel weer doorbroken.

De epiloog maakte het verhaal helemaal compleet en gaf ons een inkijkje in de toekomst. Voor mij perfect om met een voldaan gevoel het boek dicht te kunnen slaan.

Ik vond Jij en Ik een verrassend boek wat ik met veel plezier gelezen heb. De personages spraken me erg aan en het verhaal past mooi in elkaar. Dankjewel Chicklit dat ik deel mocht nemen aan deze leesclub.  

Jij & ik

  • Auteur:

    Chloe Liese
  • Verschenen:

    25 november 2021
  • Uitgave:

    ISBN 9789021430928
    Uitgever Volt
    416 pagina's
  • Uitgever:

    Volt
  • Genre:

    New Adult
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (16 stemmen)
  • Omschrijving:

    Willa Sutter is een van de veelbelovendste spelers in het voetbalteam van de universiteit. Door haar sportverplichtingen mist ze soms colleges. Voor een lastig vak zegt de docent dat ze zijn aantekeningen kan krijgen, maar dat ze die even moet lenen van haar medestudent Ryder Bergman. Als Willa probeert Ryder aan te spreken, negeert hij haar. Daarmee ontsteekt een gepassioneerde strijd tussen de twee, waarvan al snel voor iedereen (behalve voor Willa en Ryder zelf) duidelijk wordt dat haat en liefde heel dicht bij elkaar liggen.

Meer info

Toegevoegd door: