• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De perfecte huisgenoot RECENSIE

Molly en Declan worden noodgedwongen huisgenoten van elkaar. Na vele gesprekken met kandidaat huurders – vrouwelijke – kiest Molly uiteindelijk voor Declan. Hier heeft ze geen spijt van, want hij kan goed koken en is aardig. Ze worden goede vrienden. Ze hebben beiden een oogje op iemand anders, die hen niet ziet staan. Ze verzinnen een list om hun crushes jaloers te maken. Dit valt echter anders uit dan ze hadden verwacht. Want het blijkt dat hun gevoelens voor elkaar toch anders zijn dan ze dachten. En dan heeft Declan ook nog eens een geheim en kampt Molly met veel verdriet. Dus ingrediënten genoeg om een liefdesverhaal te schrijven.

Molly en Declan zijn aan elkaar gewaagd, maar op een leuke manier. De gesprekken tussen de karakters voelen natuurlijk aan, ook de gedachten van elk die geregeld verteld worden, zijn puur. Moeilijke thema’s worden niet gemeden en de 2 personages laten hun twijfels en zachte kanten ook zien.

Dit was mijn eerste boek van de auteurs Vi Keeland & Penelope Ward. Ik mocht het lezen voor de leesclub van Chicklit. Daarmee kun je bijna raden dat je een vrolijk boek leest, wel natuurlijk met de nodige misverstanden. En het komt uiteindelijk altijd weer goed. Wat mij wel tegenstaat is de platvloersheid in het taalgebruik, dat hier en daar om de hoek kwam kijken. Het leek op porno. Het zal aan mijn leeftijd en opvoeding liggen, maar zo expliciet als hier met schuttingwoorden wordt omgegaan, is voor mij niet nodig.

 

De perfecte huisgenoot

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijn nieuw huisgenootje gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.
  De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken, ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan: wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?
  Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…
   

Meer info

Toegevoegd door: