• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Spoorloos RECENSIE

Dit is mijn eerste luisterboek, door de fijne stem die het voorleest, luistert het boek heel makkelijk weg. Wie bekend is met de zomer- en winterthrillers van Suzanne Vermeer, weet dat je kunt rekenen op een leuk en spannend verhaal, vooral geschikt als vakantie lectuur!

Bo werkt op de redactie van Koffie & Koek, dat lijkt een beetje op Koffietijd. Ze moeten als redactieleden onderwerpen aandragen voor de uitzendingen. Daarbij oppert ze het idee om een podcast te maken over een coldcase van een verdwenen studente in Frankrijk die 22 jaar geleden verdween toen ze zelf een coldcase wilde onderzoeken. Van haar communicatiestudie kent Bo haar vriendin Ines, samen besluiten ze af te reizen naar Frankrijk om op zoek gegaan naar de laatste details en sporen van Julia.

Ines en Bo verschillen erg qua karakter. Ines woont antikraak, houdt van uitgaan terwijl Bo al samenwoont met Joost en deze podcast ook erg serieus neemt omdat deze podcast bepaalt of ze haar baan behoudt.

In Parijs ontdekken ze de eerste bevindingen rondom Julia, ze interviewen personen aan de universiteit en van de recherche destijds. Wanneer Ines tijdens het stappen een paar jongens ontmoet en dit belangrijker acht, neemt Bo het grote besluit om alleen op onderzoek te gaan in Bordeaux.

Het luisterboek is ingedeeld in korte hoofdstukken en ieder hoofdstuk begint met een dag van de week waardoor je weet hoelang ze al op onderzoek zijn. Ze worden door diverse mensen geholpen bij hun onderzoek maar het lijkt ook wel of diverse personen heel sceptisch en terughoudend zijn met verstrekken van informatie. Tegelijkertijd wil Marijke, de leidinggevende van Bo, niets anders dan een afgerond onderzoek voor de podcast.

De tijd begint te dringen? Treffen de vriendinnen elkaar weer? Komen ze tot het gewenste resultaat? En wie helpt hen wel om deze podcast een geslaagd een project te noemen?

Deel 2 van dit luisterboek verschijnt in februari 2023.

Spoorloos

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Studievriendinnen Bo en Inès besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudente Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek steeds minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te contacten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…

Meer info

Toegevoegd door: