• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Spoorloos RECENSIE

Recensie Spoorloos

 

Bo werkt op de redactie van Koffie en Koek. Ze heeft het er niet heel erg naar haar zin, maar is wel loyaal aan haar werk. Als ze merkt dat het tijd is om eens een onderwerp voor een nieuw artikel te bedenken bespreekt ze dit met haar vriendin Inès.

Inès komt met een idee om een oude vermissingszaak te gaan onderzoeken. Haar oude docent van de journalistiekopleiding Ruud had haar verteld over deze zaak. Als Bo op haar werk voorstelt om hier een podcast over te maken, geeft Marije, haar baas, hun de opdracht. Ze moet er een succes van maken, want afhankelijk van de kijkcijfers zal ze een vast contract krijgen.

Wanneer Bo en Inès op onderzoek zijn gegaan in Parijs, raakt Inès, net als de vorige journaliste vermist. Zal Bo haar vriendin terug kunnen vinden?

 

Spoorloos is een spannend verhaal geschreven door Suzanne Vermeer. Dit verhaal werd als luisterboek via Storytel voorgelezen.

Het verhaal wordt rustig opgebouwd. Hierdoor krijg je een goed beeld van de verschillende personages. De voorleesstem is rustig en duidelijk. Dit zorgt er voor dat je niet afgeleid wordt van het verhaal.

 

De personages hebben een verschillend karakter. Bo is een wat onzekere vrouw die op zijn tijd haar mannetje slaat. Ze heeft het niet makkelijk op dit moment. Zowel haar relatie als haar baan staan op het spel en beiden hebben tegenstrijdige belangen.

Bo groeit dan ook erg in het verhaal. Aan het eind is ze wat daadkrachtiger en weet ze meer wat ze wil. Ook Inès verandert wat in het verhaal, zij is van een losbol verandert in een serieuzere vrouw.

 

Naast de goed vormgegeven personages is het verhaal ook erg duidelijk. Je leeft je makkelijk in omdat het verhaal een beeld gevormd heeft in je hoofd. Het is makkelijk te volgen en boeiend om naar te luisteren.

 

De verhaallijn is niet erg spannend, maar ligt wel in de lijn van de andere boeken van Suzanne Vermeer. Ze zijn makkelijk te lezen en goed te begrijpen met een vleug spanning. Spoorloos past goed in het rijtje thuis. Het verhaal is niet heel erg origineels, maar het werken met een podcast was voor mij nog nieuw. Suzanne Vermeer heeft me dan ook wederom vermaakt met een heerlijke thriller.

 

 

 

 

 

Spoorloos

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Studievriendinnen Bo en Inès besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudente Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek steeds minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te contacten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…

Meer info

Toegevoegd door: