• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Nu we hier toch zijn RECENSIE

Ik mocht het boek "Nu we hier toch zijn" van Chantal van Gastel lezen. Hierbij mijn recensie.

Audrey van HR zit in een sleur. Elke dag hetzelfde: dezelfde weg, dezelfde mensen om haar heen en dezelfde werkzaamheden. Ze ontmoet danser Darius en schilder Lynx. Audrey wordt uitgedaagd om op avontuur te gaan. Er komt een moment dat ze dit durft en naar Parijs gaat waar ze de tijd van haar leven heeft! In Parijs komt er ook een serieus stuk aan bod door de gesprekken die Audrey heeft met een zeker persoon (ik ga niet verklappen wie).

Chantal van Gastel schrijft een mooi boek, ze heeft een fijne schrijfstijl. Het boek heeft humor, maar ook een serieuze kant. Het is heel herkenbaar, ik kon mij goed inleven in Audrey. Het boek lijkt voorspelbaar, maar er zitten ook plottwists in. Ik kon het boek goed oppakken als ik het weggelegd had, al had ik liever het boek in één keer uitgelezen. Met ruim 400 blz is het een wat dikker boek, maar van mij had het verhaal nog langer mogen duren!

"Nu we hier toch zijn" is een aanrader en krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️! 

Nu we hier toch zijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Soms brengt een verkeerde afslag je precies op de juiste bestemming

  Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

  Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.

  Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

   

Meer info

Toegevoegd door: