Ingrid Oonincx

Het is juni. De maand van het spannende boek. Voor chicklit-liefhebbers die wel eens wat afwisseling zoeken, zijn de thrillers van Ingrid Oonincx wellicht een goede tip. Ingrid Oonincx is schrijver, communicatieadviseur bij een hogeschool, moeder en hardloper. In 2009 stuurde ze Nickname in voor een schrijfwedstrijd die ze op overtuigende wijze won. Sindsdien is ze al twee boeken en een eigen blog verder. Haar thrillerschrijversblog, welke ze samen met Anita Terpstra bijhoudt, viert bovendien al zijn eerste verjaardag! Maak kennis met Ingrid. 

    

Chicklit.nl: Hoe ziet een doodnormale dag er in het leven van Ingrid Oonincx uit?
Ingrid: Om 06.30 uur gaat de wekker. Ik ontbijt met de kinderen, zeg mijn partner gedag en stap de trein in. Rond 08.15 uur ben ik op kantoor en ga ik aan de slag als communicatieadviseur. Aan het einde van de middag haal ik de kinderen op bij de opvang en kook iets snels omdat de jongens moeten trainen. Tijdens die training werk ik op mijn laptop of ga ik zelf ook hardlopen. Dan de kinderen in bad, een verhaaltje voorlezen en nachtkusjes geven. Daarna schrijven of andere dingen doen die met het schrijven te maken hebben. Rond 23.00 uur ga ik slapen. Dit lijkt misschien nogal druk, maar gelukkig heb ik naast deze hectische werkdagen wekelijks ook nog een paar dagen waarbij ik me helemaal op mijn schrijfwerk en de kinderen kan richten. Het geheel is prima in balans.   
 
Chicklit.nl: Een jaar geleden besloot je samen met Anita Terpstra een blog te gaan schrijven. Hoe kwamen jullie op dat idee?
Ingrid: Schrijven doe je in je eentje. Je kunt niet even naar een collega lopen om te kletsen of advies te vragen. Via social media is er wel contact tussen schrijvers, maar dat blijft meestal aan de oppervlakte. Op een blog kun je wat dieper op dingen ingaan. Toen het idee voor een thrillerschrijversblog ontstond, moest ik meteen aan Anita denken als vaste mede-blogger. Ik had namelijk kort daarvoor een grappige e-mailwisseling met haar gehad over onze nominaties voor de Schaduwprijs voor onze debuutthrillers en had een sterk vermoeden dat het wel zou klikken tussen ons.
 
Chicklit.nl: Wat gebeurt er op het blog en hoeveel bezoekers hebben jullie inmiddels?
Ingrid: Het thrillerschrijversblog is onze virtuele koffiehoek. Anita en ik corresponderen over de ups en downs in ons schrijverschap en aanverwante zaken. Regelmatig nodigen we een andere thrillerschrijver uit als gast-blogger. Daarnaast geven we, tussen neus en lippen door, een heleboel schrijftips. Momenteel hebben we vanwege ons eerste jubileum een thrillerwedstrijd uitgeschreven waarbij je kans maakt op een geweldig boekenpakket. Soms gaan we met onze blogs ‘op reis’, deze maand worden al onze blogs doorgeplaatst op EstaMagazine.nl. Dat vinden we erg leuk omdat we daarmee ons lezerspubliek verder kunnen uitbreiden.  We hebben inmiddels een trouwe schare lezers opgebouwd, maar het mogen er nog meer worden. Ook zijn we blij met vragen en tips voor nieuwe onderwerpen.
 
Chicklit.nl: In 2009 won je een schrijfwedstrijd met Nickname en het boek werd daarna ook nog eens genomineerd voor twee belangrijke prijzen voor thrillers. Had je verwacht dat je schrijverscarrière zo''n vlucht zou nemen?
Ingrid: Het is doodeng om te debuteren dus ik was ontzettend blij met de positieve kritieken. Als het boek door iedereen afgekraakt zou zijn, zou het moeilijker zijn geweest om me te herpakken en aan een tweede boek te gaan werken. Nu kon ik op een wolk van positiviteit aan mijn tweede thriller Botsing werken en dat was heerlijk. Toch ben ik altijd erg kritisch op mezelf en naarmate de verschijningsdatum van het nieuwe boek dichterbij komt, ga ik steeds meer twijfelen. Gelukkig werd ook Botsing erg goed ontvangen door pers en lezers. Inmiddels werk ik aan mijn derde boek en nu de verschijningsdatum dichterbij komt, sluipt de twijfel er weer in. Kan het eigenlijk wel dat drie boeken achter elkaar goed ontvangen worden?  Het blijft doodeng. Ik zal het weten in januari 2013, want dan komt mijn derde thriller Sluipweg uit.  
 
Chicklit.nl: Ben je nu fulltime schrijfster?
Ingrid: Ik ben iets minder gaan werken, maar heb er nog steeds een baan bij. De combinatie met het schrijven bevalt me goed. Als ik alleen maar thuis zou zitten schrijven, zou ik te veel vereenzamen. Ik heb graag collega’s om me heen. 
 
Chicklit.nl: Wilde je altijd al schrijfster worden?
Ingrid: Ik wilde als jong meisje eerst Olympisch kampioen, daarna actrice en toen popster worden. Wel las ik alles wat los en vast zat, hield ik jarenlang dagboeken bij, koos ik tijdens mijn journalistieke opleiding voor de schrijvende pers en genoot ik als journaliste het meest van het schrijven van sfeerverslagen en columns. Conclusie: mijn onderbewuste wist al dat ik een schrijfster was voordat ik het zelf in de gaten had. Maar oké, toen ik het eindelijk ontdekte was het ook meteen goed raak.
 
Chicklit.nl: Waarom koos je voor het thrillergenre? Denk je altijd in dat genre te blijven schrijven?
Ingrid: Nickname is in eerste instantie niet als thriller geschreven, dat is het in latere bewerkingen geworden. Botsing is van begin af aan als psychologische thriller opgezet. Sluipweg, mijn derde boek ook. De eerste ideeën voor een vierde boek beginnen te komen, dat wordt vast weer een thriller. Ik vermoed dat ik nog lang niet klaar ben met dit genre. 
 
Chicklit.nl: Welke droom zou jij nog graag willen laten uitkomen?
Ingrid: Ik zou heel gelukkig worden van een wereld waarin de verschillen tussen arm en rijk minder groot zijn met eerlijke kansen voor iedereen. Op het persoonlijke vlak: gelukkig blijven met vriend en kinderen én mijn boeken in dikke stapels in alle boekenwinkels te zien liggen.     
 
Chicklit.nl: Wat betekent de maand van het spannende boek voor jou?
Ingrid: Extra aandacht in de media en boekhandel voor het spannende genre is altijd positief. Maar ik zou het goed vinden als de aandacht in de media en de boekhandel niet beperkt bleef tot een paar beroemde  bestsellerschrijvers. Er zijn zoveel goede schrijvers in dit genre die daardoor amper opgemerkt worden door het grote publiek en dat is jammer.  
 
Chicklit.nl: Welke vrouwenthrillers kan jij de Chicklit.nl lezeressen - behalve je eigen boeken - aanraden?
Ingrid: Ten eerste natuurlijk de boeken van mede-blogger Anita Terpstra, ze schrijft prachtig. Ik houd ook erg van de stijl van Michael Berg, zijn reeks over Chantal Zwart zal de bezoekers van deze site vermoedelijk wel aanspreken. Linda Jansma schrijft echte vrouwenthrillers en Heleen van der Kemp is origineel in het genre. Wat minder vrouwenthrillers,  maar wel erg goed zijn de boeken van Gouden Strop winnaar Bram DeHouck.

Ben je nieuwsgerig geworden naar het blog van Ingrid Oonincx en Anita Terpstra? Neem dan een kijkje op: thrillerschrijversbloggen.wordpress.com

Botsing

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Anna is even ambitieus als gevoelig. Terwijl ze carrière maakt als architect is haar privéleven een puinhoop. Ze verlangt hartstochtelijk naar een stabiele relatie maar iets uit haar jeugd maakt dat ze steeds opnieuw vlucht: in haar werk, in onenightstands. Lisa is directeur van een luchtvaartmaatschappij en moet haar zakelijke talent tot het uiterste aanspreken om haar bedrijf te redden. Ondertussen wordt de thuissituatie precair. Haar kinderen lijken van haar vervreemd en haar man vertrekt naar Amerika. Ewoud vindt zichzelf een loser. Ooit was hij gelukkig en succesvol, maar het enige waarvoor hij nu nog wil vechten is een omgangsregeling met zijn dochtertje. Zijn drankgebruik en opvliegende karakter helpen niet mee. Wanneer hij ook nog wordt bedreigd, raakt hij steeds verder verstrikt in zijn eigen wereld. Wat hebben deze drie ontwrichte mensenlevens met elkaar te maken?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Bekijk de boektrailer van Botsing:
   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een lang bewaard geheim - Maria Nicolai

 • Meisje zonder hoop - Michael Robotham

 • Waar de wind de aarde raakt - Ilaria Tuti

 • Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

 • De ogen van Osiris - Oliver Potzsch

Gerelateerde artikelen

 • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

 • Quiz: Welk boekengenre past bij jou?

Zoek in artikelen