• onze waardering

Sneeuwstorm - Suzanne Vermeer RECENSIE

Recensie: Sneeuwstorm - Suzanne Vermeer

Rianne moet voor haar werk als fotograaf naar het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Hier leert ze Aron kennen, die haar het echte Noorwegen wil laten zien, weg van alle toeristen. Tijdens de trip met Aron maakt Rianne de prachtigste foto’s en leren Aron en Rianne elkaar steeds beter kennen. Maar dan stuiten ze diep in de bossen op het lichaam van een man en neemt Aron ineens meer afstand van Rianne. Weet hij meer over het slachtoffer? 

Allereerst is het knap hoe Suzanne Vermeer – pseudoniem van de in 2011 overleden auteur Paul Goeken - je elke keer weer weet te verrassen met een nieuw verhaal met een ander plot. Sneeuwstorm is een vlot geschreven verhaal, met korte hoofdstukken. Sneeuwstorm begint nog niet heel spannend, maar dit zorgt er wel voor dat je Aron en Rianne goed leert kennen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Rianne. Rianne kan soms wat impulsief zijn en neemt beslissingen die niet altijd handig zijn. Aron komt over als een ruwe bolster, met een blanke pit.

De spanning in het boek bouwt zich langzaam op. Vooral vanaf het moment dat ze het lichaam in het bos vinden, is het lastig om het boek weg te leggen. Wie is de vrouw in de blokhut in de 'middel of nowhere'? Weet Aron meer over het slachtoffer? En waarom neemt Aron ineens afstand van Rianne? Veel vragen, waar je aan het einde van Sneeuwstorm gelukkig allemaal een antwoord op krijgt.

De schrijfstijl van Suzanne Vermeer houdt je steeds geboeid, maar maakt je ook zeker nieuwsgierig naar het prachtige noorden van Europa. Daarnaast is het ook knap hoe de extreme kou is omschreven. Je voelt bijna hoeveel pijn Rianne in haar handen heeft, wanneer ze na een lange tocht buiten terugkomen in de camper. Omdat Rianne fotograaf is, wordt ook het proces van het maken van de foto’s redelijk uitgebreid omschreven. Ook dit maakt dat het bijna jammer is dat Rianne haar foto’s niet te zien zijn in het boek. Want dit maakt je zeker nieuwsgierig, ook naar de prachtige omgeving waar Sneeuwstorm zich afspeelt. Ondanks dat de boeken van Suzanne Vermeer wat voorspelbaar kunnen zijn, verbaast het einde van Sneeuwstorm je toch nog. Niet een echte thriller, maar absoluut een spannend verhaal dat vlot leest!

 

Recensie: Sneeuwstorm - Suzanne Vermeer

Sneeuwstorm

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen.
  Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het Rosie Resultaat

 • Recensie: Jamie Oliver 5 ingrediënten

 • Chicklit.nl top 6: februari 2020

Zoek in artikelen