Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

We lezen niet alleen veel vertaalde boeken van buitenlandse auteurs, maar we lezen ook graag boeken van eigen bodem! Nederland heeft namelijk veel geweldige schrijvers in huis waar we van kunnen genieten. Ons kleine kikkerlandje zit bomvol talent! Maar wist je dat veel Nederlandse schrijvers ooit begonnen zijn bij Chicklit.nl? Zo zijn een aantal begonnen als recensent voor Chicklit, waarna ze een boek hebben geschreven en weer anderen wonnen een schrijfwedstrijd van Chicklit. Ben je benieuwd geworden welke bekende auteurs er ooit bij Chicklit zijn begonnen? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet!

Lisette Jonkman

Als je graag feelgood leest dan heb je waarschijnlijk wel eens een boek van Lisette Jonkman gelezen! Ze schrijft heerlijk feelgood verhalen mét een flinke dosis humor die je hardop laten lachen. In mei 2011 won ze de Chicklit schrijfwedstrijd van Chicklit.nl, Luitingh-Sijthoff en Bol.com, met haar verhaal Glazuur dat in 2012 als boek is uitgegeven. Na haar debuut heeft ze (gelukkig) nog veel meer boeken geschreven, zoals de Verkikkerd-trilogie en de Onbreekbaar-trilogie. Al haar boeken zijn HIER terug te vinden. Maar wist je dat Lisette Jonkman ook recensent voor Chickit.nl is geweest? Mocht je benieuwd zijn naar haar recensies, deze kun je HIER terugvinden. 

Marijke Vos

In 2017 sleepte Marijke Vos haar eerste uitgeverscontract binnen en in 2018 debuteerde ze met het boek Ik kom je halen!. Hierna hebben we van nog veel meer heerlijke boeken van deze auteur kunnen genieten, zoals Van Chanel naar Flanel, Ik pleit voor jou! en Wedden dat ik blijf. Maar wist je dat Marijke Vos voordat ze haar debuut maakte als auteur recensies schreef voor Chicklit.nl? Dit deed ze van 2014 tot en met 2018. Haar recensies kun je HIER terugvinden. Wil je weten welke boeken deze leuke auteur allemaal geschreven heeft? Deze kun je HIER terugvinden.

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen is natuurlijk niet meer weg te denken uit de boekenwereld met haar spannende young adult boeken. Zo heeft ze onder andere de trilogie Truth or Dance geschreven en het spannende standalone boek Je hebt één nieuwe volgerMaar deze succesvolle auteur is net als Marijke Vos ook een tijd lang recensent voor Chicklit.nl geweest! Van 2009 tot en met 2015 heeft Chinouk Thijssen recensies voor Chicklit.nl geschreven. Ondertussen zit Chinouk Thijssen niet stil en kunnen we in de toekomst zeker nog meer boeken van haar gaan lezen! Al haar boeken die tot nu toe zijn uitgebracht kun je HIER terugvinden. 

Annette van der Meij

In 2019 was Annette van der Meij recensent voor Chicklit.nl en hebben we heel wat mooie recensies van haar kunnen lezen! Maar daar bleef het niet bij, want in 2019 gaf Annette van der Meij ook een boek in eigen beheer uit, genaamd Onbeperkt. In 2021 kreeg ze een contract bij uitgeverij Dutch Venture Publishing die Onbeperkt opnieuw wilde uitgeven onder de naam Liefde zonder oordeel. Dit werd uiteindelijk een driedelige New Adult-serie die Zorgen voor de liefde heet. Ook schreef ze onder de naam Annette Rijsdam het feelgood boek Jij en ik... Samengevat. Kortom, we kunnen in de toekomst waarschijnlijk nog meer van deze auteur gaan verwachten!

Iris Houx

Iris Houx is al sinds 2013 vaste columnist voor Chicklit.nl. Met haar grappige, leuke en herkenbare columns weet ze vele lezers te raken. In 2016 debuteerde ze met het feelgoodboek Scoop!, een heerlijk en grappig feelgoodverhaal! Ben je benieuwd naar de columns van Iris Houx? Deze kun je HIER lezen. 

Joany Buenen

Joany Buenen heeft jarenlang recensies voor Chicklit.nl geschreven. Van 2008 tot en met 2017 kon je op Chicklit.nl de recensies van Joany Buenen bewonderen. Maar Joany Buenen schreef niet alleen recensies over boeken, ze heeft zelf ook een aantal boeken geschreven! Met haar drielingzussen schreef Joany Buenen Drie versies van mij en Drie keer verliefd maar later schreef ze ook alleen de boeken Superlijm en Kijk naar Mij. Op haar auteurspagina vind je de andere boeken die deze auteur heeft geschreven. 

Sam Loman 

Sam Loman is schrijver en illustrator van prentenboeken. Er zijn al vele prentenboeken van haar hand uitgegeven onder andere bij uitgeverij Clavis, dezelfde uitgeverij als waar de boeken van Chinouk Thijssen worden uitgegeven. Van 2019 tot en met 2020 heeft Sam Loman ook vele boeken voor Chicklit.nl gerecenseerd. Haar recensies kun je HIER terugvinden! Ben je benieuwd welke prentenboeken je van Sam Loman kunt lezen? Bekijk dan HIER de auteurspagina. 

Isolde Boers

Isolde Boers is al sinds 2016 recensent voor Chicklit.nl en in 2021 is haar debuut uitgebracht bij Dutch Venture Publishing! Isolde Boers heeft het kinderboek Het geheim van het oude strandhuis geschreven. Dit mag dan pas het debuut van Isolde Boers zijn, maar als we kijken naar wat de andere auteurs van Chicklit.nl allemaal al hebben bereikt, dan zien we ook voor deze nieuwe auteur een mooie toekomst in het verschiet!

 

Wil jij ook beginnen bij Chicklit? Geef je op als recensent!

 

Lees ook: De 8 populairste Nederlandse chicklit auteurs

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen