Young adult top 6: februari 2024

Afgelopen tijd zijn er weer veel leuke boeken in het genre Young Adult verschenen. In deze genre is er voor elk wat wils. Lees je graag spannende boeken, of wil je lekker wegzwijmelen in een romantisch verhaal, er is genoeg keus. We hebben een Young Adult top 6 februari 2024 voor je samengesteld. Maak dus maar alvast ruimte in je boekenkast, want er zit vast een boek tussen wat je graag wilt lezen.


Check & Mate - Ali Hazelwood 

Mallory Greenleaf was ooit helemaal verslaafd aan schaken. Ze is er uiteindelijk jaren geleden mee gestopt omdat ze er helemaal klaar mee was. Als haar beste vriendin vraagt om mee te doen aan een liefdadigheidstoernooi, besluit Mallory dit uit beleefdheid te doen en verslaat wereldkampioen Nolan Sawyer. Ze krijgt vervolgens een aanbod wat ze moeilijk kan afslaan. Gaat ze de uitdaging aan? En wat doet het met haar om Nolan Sawyer steeds tegen te komen? Lees hier onze recensie van Check & Mate.


Morgen kan het anders zijn - Jacques Brooijmans

Morgen kan het anders zijn is het laatste deel van een trilogie en is met 650 bladzijdes een dikke pil, maar elke letter is de moeite waard. Het boek kan ook op zichzelf gelezen worden, maar het mooiste is om de hele reeks te lezen. Jordi moet het laatste jaar van de middelbare school doorbrengen zonder zijn vrienden Brent en Ilse. Jordi besluit om er volop van deze tijd te genieten en raakt geïnspireerd door zijn klasgenoten. Hij besluit om te schrijven over alles wat hij meemaakt. Een mooie samenhang van kunst, politiek en liefde. Lees hier onze recensie van Morgen kan het anders zijn.


Damsel - Evelyn Skye

Een science Fiction/Fantasy verhaal over Elodie die de wereld graag verbetert wil zien. Haar grootste wens is dat er geen hongersnood meer is in Inophe en dat iedereen de winter zal overleven. Ze krijgt het verzoek om met de kroonprins te trouwen om Inophe te redden. Ze accepteert het verzoek en raakt onder de indruk van het land en van Henry. Beetje bij beetje komt ze erachter dat de rijkdom een hoge prijs heeft. Elk jaar worden er drie prinsessen geofferd. Ze vraagt zich dan al snel af wat haar lot zal zijn. Lees hier onze recensie van Damsel.


De huwbare miljonairsdochter - Krystal Marquis

Een prachtig verhaal uit 1910 over William Davenport die ooit slaaf was en nu een immens imperium heeft in Chicago. Er wordt volop genoten van de rijkdom met fantastische feesten. Dochters Olivia en Helen zien ook een andere kant en merken dat ze niet door iedereen als volwaardig mens beschouwd worden omdat ze een zwarte huidskleur hebben. Een waargebeurd verhaal over een miljonairsfamilie. Lees hier onze recensie van De huwbare miljonairsdochter.


De sterren onder onze voeten – David Barclay Moore

Een ontroerend verhaal in het thema van racisme en discriminatie. Lolly en zijn moeder proberen het leven weer op te pakken nadat hun broer en zoon om het leven gekomen is bij een schietpartij tussen twee bendes. Lolly krijgt met kerst een zak met lego en begint een kasteel te bouwen. Het huis is al gauw te klein en hij krijgt de gelegenheid om in een magazijn verder te bouwen aan een stad. Tijdens het bouwen verzint hij verhalen. Samen met een autistisch meisje bouwt hij verder aan de stad. Lees hier onze recensie van De sterren onder onze voeten.


De spin en de sleutel - Anna Woltz (tiener)

Een verhaal waarin de nadelen van sociaal media duidelijk gemaakt wordt. Elena heeft een filmpje geplaatst en nu wil niemand haar meer hebben. Ze gaat op de vlucht en zal in de zomervakantie bij haar tante moeten logeren. Daar leert ze Atlas kennen, haar tegenpool. Ze spreken al snel af dat ze elkaar met rust zullen laten. Als Elena Atlas elke nacht ziet ontsnappen uit zijn huis, weet ze niet wat ze moet doen. Ze heeft eerder mensen proberen te redden, wat nadelige gevolgen voor haar had. Echter kan ze met dit geheim ook niet leven, wat zal ze doen? Lees hier onze recensie van De spin en de sleutel.

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen