De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

De boeken en films van Harry Potter kunnen we ondertussen wel dromen. Maar niets is fijner dan elk jaar weer terug te keren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Wanneer we de films kijken of de boeken lezen voelt het eventjes alsof we écht op Zweinstein zijn. Als echte Potterheads weten we uiteraard bijna alles over de films en boeken (en weten we ook in welk Huis we thuishoren). Zo zijn er tijdens de opnames ook heel veel leuke behind the scenes momenten vastgelegd. Wij hebben hiervan de allerbeste voor jullie verzameld!

Hoe het Gouden Trio hun eerste salaris gaan besteden

In een van de eerste interviews werd er aan Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint gevraagd hoe ze hun eerste salaris zullen besteden. Alle drie de acteurs geven hier hun eigen antwoord op en we kunnen niet anders dan de vergelijking zien met de karakters die ze spelen. Schattig!

De tekening van Rupert

Rupert Grint vertelde dat hij tijdens de opnames in de Toverdrankles van Sneep met zijn veer en inkt zat te tekenen in het boek voor hem. De tekening was van Alan Rickman en volgens Rupert Grint was het geen heel flatteuze tekening. Alan Rickman betrapte hem, liet hem de tekening signeren en heeft de tekening gehouden. 

Daniel Radcliffe en de paparazzi

Door het gigantische succes van Harry Potter kreeg de cast te maken met paparazzi. Daniel Radcliffe heeft echter een slimme list bedacht om de paparazzi te slim af te zijn. Zo vertelde hij dat hij elke dag dezelfde kleren droeg, zodat het net leek alsof alle foto's op dezelfde dag zijn gemaakt. Slim!

Tom Felton en Daniel Radcliffe

In de films zijn Harry en Draco aartsvijanden, maar in het echt konden de acteurs het heel goed met elkaar vinden. Kijk deze onderstaande behind the scenes beelden maar van de eerste twee Harry Potter films!

De boeken in het kantoor van Perkamentus

Het kantoor van Perkamentus staat vol met boeken. Een interviewer besloot tijdens een interview met Daniel Radcliffe om eens te kijken wat voor boeken het eigenlijk zijn. Hij pakt een boek uit de kast, slaat hem open en wat blijkt? Er is gewoon een telefoonboek gebruikt!

Malfidus en Dobby

Jason Isaacs speelde de rol van Lucius Malfidus. Als er kinderen naar de set kwamen dan was het eerste wat ze vroegen of ze Dobby mochtej zien. Jason Isaacs wilde niet de magie voor de kinderen verpesten dus hij vertelde altijd dat Dobby in zijn trailer was... awh!

De relatie tussen Gary Oldman en Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe heeft drie films, alhoewel Gary Oldman in deel 4 maar een hele kleine rol had, mogen samenwerken met de acteur Gary Oldman. Gary Oldman speelde namelijk de rol van Sirius Black, de peetvader van Harry. Daniel Radcliffe keek ontzettend op naar Gary Oldman, wat zorgde voor een mooie vriendschap tussen de twee acteurs.

Daniel Radcliffe was niet blij met het lied van Zweinstein

In een van de verwijderde scènes van Harry Potter is te zien dat de studenten van Zweinstein in Harry Potter and the Goblet of Fire een lied zingen. Dit lied heeft de film uiteindelijk niet gehaald, maar Daniel Radcliffe was er ook niet zo blij mee. De studenten van Durmstrang en Beauxbatons krijgen beide een geweldige entree, terwijl de studenten van Zweinstein zingen: "Hogwarts, Hogwarts hoggy warty Hogwarts, teach us something please". Wij begrijpen je wel hoor, Daniel! 

Een jonge Daniel Radcliffe vindt dat hij wel een beetje op Harry lijkt...

In een van de eerste interviews vertelt een hele jonge Daniel Radcliffe dat hij wel een heel klein beetje op Harry lijkt, omdat hij ook wel een uil zou willen hebben. Schattig!

Tom Felton brak Emma Watsons hart

Toen Emma Watson 10 jaar oud was had ze een enorme crush op Tom Felton. Helaas waren de gevoelens niet wederzijds en vertelde Tom Felton dat hij Emma meer als een kleine zus zag. Emma Watson vertelt in onderstaand interview dat dat toch wel haar hart brak. Bekijk het leuke fragment hieronder:

Emma Watson loopt over naar de slechte kant

In Harry Potter and the Goblet of Fire zit natuurlijk de bekende balscène. Achter de schermen hadden de acteurs veel plezier. Zo vraagt Tom Felton Emma Watson ten dans, waarna Emma Watson zegt: "Ik loop over naar de dark side". Wij nemen het je niet kwalijk, hoor, Emma!

Ralph Fiennes en zijn neus

Ralph Fiennes vertolkt sinds Harry Potter and the Goblet of Fire de rol van Voldemort. Zoals iedereen wel weet heeft Voldemort geen neus en zijn daar al vele grappen over gemaakt. Een interviewer vroeg aan de acteur of het niet gek was om zichzelf zonder neus te zien. Ralph Fiennes reageerde hier vervolgens op door te zeggen dat hij eraan gewend is geraakt. Sterker nog, hij vindt het nu soms gek om zichzelf mét neus te zien!

 

Lees ook: 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen