Fictie top 6: februari 2024

In onze fictie top 6 februari 2024 hebben we weer een aantal tips voor je nog te lezen stapel. Er zijn namelijk weer veel mooie boeken geschreven in het genre fictie. Bekende schrijvers zoals Suzanne Vermeer en Sophie Kinsella hebben weer een mooi boek toegevoegd aan hun verzameling. Daarnaast is er een mooi toegevoegd verhaal geschreven over Auschwitz en hebben we een aantal romantische verhalen in onze top 6 staan. Wat wordt jouw volgend boek?


Sneeuwstorm - Suzanne Vermeer

Wanneer Rianne voor haar werk als fotograaf naar de Noordkaap reist, ontmoet ze Aron. Hij wil haar het échte noorden laten zien, waar de toeristen niet komen. Ze leren elkaar steeds beter kennen en maken ondertussen de prachtigste foto's. Plotseling komen ze het lichaam van een man tegen die vermoedelijk tijdens een jachtongeluk om het leven gekomen is. Als Aron daarna afstand neemt van Rianne heeft zij hier vraagtekens bij. Weet hij meer van deze man? Wederom een makkelijk weg te lezen boek van Suzanne Vermeer.  Lees hier onze recensie van Sneeuwstorm. 


Droomland - Nicholas Sparks

Wanneer Colby zijn dromen in duigen ziet gaan na een ongeluk, gaat hij niet bij de pakken neer zitten. Hij werkt op een kleine familieboerderij in Carolina. Wanneer hij de kans krijgt om nog één keer op te treden in een bar, grijpt hij deze kans met beide handen aan. Hij vertrekt naar Florida en komt daar Morgan Lee tegen. Ze raken verliefd op elkaar. Ondertussen maken we kennis met Beverly, die samen met haar zesjarige zoon op de vlucht is voor haar gewelddadige man. Door een noodlot komen de drie met elkaar in verbinding. Dit zal hun leven voorgoed veranderen.  Lees hier onze recensie van Droomland. 


De burn-out - Sophie Kinsella

Een heerlijk feelgood verhaal van Sasha die naar een resort besluit te gaan nadat ze in een burn-out terecht gekomen is. Hier kwam ze als kind al graag en hoopt dat het haar goed zal doen. Maar eenmaal aangekomen blijkt alles tegen te zitten. Het hotel is vervallen en ze moet het strand delen met de chagrijnige Finn. Hoe kan ze tot rust komen als hij steeds om haar heen loopt te stressen? Als er berichten achtergelaten worden op het strand voor Finn en Sasha, moeten ze wel met elkaar praten. Lees hier onze recensie van De burn out.


De staljongen van Auschwitz - Henry Oster en Dexter Ford

We kennen al veel boeken over Auschwitz, desondanks is dit een goede toevoeging. Het verhaal gaat over een vijfjarige jongen die opgepakt werd en naar het kamp Auschwitz gebracht is. Hij ontsnapte aan de gaskamer omdat ze een staljongen nodig hadden. Zijn enige doel was: ik moet me onmisbaar maken, zodat ze me wel in leven zullen laten. Een aangrijpend verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Lees hier onze recensie van De staljongen van Auschwitz.


Ik ken een berg die op me wacht - Sholeh Rezazadeh

Een roman over de veertigjarige Alma die op een woonboot woont. Ze heeft een druk leven, maar neemt een drastisch besluit. Ze vertrekt naar Iran. Ze reist in haar eentje, maar sluit uiteindelijk aan bij een nomadenvolk. Het is de bedoeling dat ze hier tot rust komt, maar lukt haar dat ook? De natuur verandert en daardoor wordt het voor het nomadenvolk steeds lastiger om zo rustig te leven. Ze krijgen het steeds zwaarder. Lees hier onze recensie van Ik ken een berg die op me wacht. 


The Graham effect - Elle Kennedy

Gigi Graham is helemaal in de ban van hockey. Ze wil graag geselecteerd worden voor het vrouwenhockeyteam en olympisch goud winnen. Haar vader is een hockeylegende en probeert haar verder te ontwikkelen in haar talent. Na samensmelting van twee scholen gaat Luke bij Briar hockeyen. Hij probeert haar te helpen om beter te worden in het spel, maar ze raken verliefd op elkaar. Omdat hij in een ander team speelt, moet ze hem eigenlijk als vijand zien. Hoe kunnen ze hun relatie voortzetten? Lees hier onze recensie van The Graham effect. 

 

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Moederdag boeken top 6

  • Young adult top 6: april 2024

  • Young adult top 6: februari 2024

  • Film & Serie top 6: april 2024

Zoek in artikelen