• onze waardering

De burn-out - Sophie Kinsella RECENSIE

Recensie: De burn-out - Sophie Kinsella

In de nieuwste feelgood van Sophie Kinsella, De burn-out, speelt Sasha de hoofdrol. Sasha heeft een burn-out nadat ze te veel stress op haar werk opliep. Sasha haar plan was om naar een resort in Devon te gaan. In dit resort kwam ze vroeger ook vaak als kind en het idee was om hier even lekker te ontstressen. Met behulp van boerenkool smoothies, yoga en stilte zou dat moeten lukken, zou je denken. Echter is dit resort helemaal vervallen en heeft achterstallig onderhoud, het is namelijk laagseizoen. Het enige gezelschap wat ze heeft is een chagrijnige jongeman genaamd Finn. Het valt haar op dat Finn de hele tijd naar haar kijkt, en als ze probeert te ontspannen staart hij haar aan. Sasha vraagt zich af wat Finn van haar wil. Op gegeven moment verschijnen er geheime boodschappen op diverse plekken, dit blijkt voor Sasha en Finn bedoeld te zijn. Maar wat hebben zij met elkaar te maken? En waarom is dit zo geheimzinnig?

Sophie Kinsella is een bekende feelgood schrijfster, en ook dit boek is weer aardig aangeslagen. De hoofdpersoon in dit boek heeft een burn-out, en de manier waarop dit geschreven is, is, zoals we gewend zijn van Kinsella, erg realistisch. Echter weet Kinsella er niet een te zwaar onderwerp van te maken, dit is erg goed gedaan. Het plot zit goed in elkaar, het is niet zomaar een romcom, maar eentje met diepgang. Het is duidelijk dat hier goed over nagedacht is. De schrijfstijl is erg vlot en humoristisch. Sommige delen in het boek zijn ook echt hilarisch. 

Het verleden van Sasha wordt in De burn-out nog aangehaald waardoor je meer te weten krijgt over haar beweegredenen en waarom zij zich zo voelt. Het is duidelijk dat Kinsella onderzoek heeft gedaan naar verschijnselen zoals een burn-out en hoe dit te verminderen is. Sasha wordt neergezet als een sympathieke vrouw, waardoor je ook wel graag wil weten hoe het met haar afloopt. 

Al met al is De burn-out weer een prachtboek van Kinsella, echter wel met een niet zo originele titel. Zeker het lezen waard als je van feelgood boeken houdt, en eigenlijk ook als je daar niet van houdt. Dit is niet het betekenisloze boek dat je leest op het strand, er zit ook echt wel wat diepgang en wat diepere betekenissen achter. 

Recensie: De burn-out - Sophie Kinsella

De burn-out

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt? Wanneer er geheimzinnige berichten, schijnbaar gericht aan Sasha en Finn, op het strand worden achtergelaten, moeten ze wel met elkaar praten. Al snel ontdekken Sasha en Finn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Hocus Pocus 2 met originele cast officieel aangekondigd

  • Recensie: Bestemming onbekend

  • Recensie: The Right Kind of Wrong (DVD)

Zoek in artikelen