Holly McQueen over haar personages en liefde voor het schrijversvak

Holly McQueen is bekend van haar debuutroman Bestseller babe en de opvolger Isabelissimo!, de boeken over de onnozele, onhandige en fantasievolle Isabel Bookbinder. Onlangs kwam het derde deel met Isabel in de hoofdrol uit: Confetti in bed. Tijd dus voor Chicklit.nl om Holly McQueen een aantal vragen te stellen.

Chicklit.nl: Isabel Bookbinder is al schrijfster geweest, modeontwerpster en nu weddingplanner; wat kunnen we nog meer van haar gaan verwachten?
Holly: Momenteel heb ik geen avonturen meer gepland voor Isabel maar als dat wel zo zou zijn, denk ik dat ik haar graag in een iets andere rol zou zien als moeder! Het zou geweldig voor haar zijn om een pauze te nemen van de loopbanen die ze zo graag wil hebben en ik wil heel graag schrijven over Isabel die worstelt om in het reine te komen met het moederschap – ik denk dat het erg grappig en aangrijpend kan zijn om te lezen.
 
Chicklit.nl: In Confetti in bed is Isabel een stuk volwassener geworden en lijkt ze ook onafhankelijker, is dit een bewuste verandering in haar karakter geweest?
Holly: Absoluut! Ik ben ouder geworden terwijl ik over Isabel schreef; ik ging van mijn (dwaze) twintiger jaren naar mijn (meestal volwassen en verantwoordelijke) dertiger jaren, dus ik denk dat sommige veranderingen niet geheel met opzet waren. Ik wilde haar wel opzettelijk in een andere richting sturen waarvan ik dacht dat het voor mij interessanter was om over te schrijven en voor de lezers om over te lezen. Ik ben van mening dat de levenslessen die personages opdoen het meest fascinerend zijn in welk boek of welke serie dan ook.
 
Chicklit.nl: Zijn er overeenkomsten tussen jezelf en Isabel?
Holly: Om te beginnen ben ik net zo ongeorganiseerd! En ik ben ook een grote dromer en een enorme optimist. Maar daar houden de overeenkomsten op. Tenminste, dat denk ik. Waarschijnlijk zou je het aan mijn vrienden moeten vragen.
 
Chicklit.nl: Na de carrière als weddingplanner, gaat je volgende boek ook over een bruiloft. Toeval of een geheime voorliefde?
Holly: Dit was puur toeval! Maar wie houdt er niet van een mooie bruiloft? Ze hebben zoveel drama en ruimte voor spanningen in de familie; geweldig om over te schrijven! En natuurlijk ook glamoureus.
 
Chicklit.nl: Over welk onderwerp zou je graag nog eens een boek schrijven?
Holly: Ik ben net klaar met het schrijven van een boek over een onderwerp dat me erg aan het hart gaat. Natuurlijk is het een leuk en luchtig boek met veel drama en sterke relaties, maar het gaat over hele serieuze onderwerpen als uiterlijk, gewicht en de manier waarop vrouwen zichzelf beoordelen.
 
Chicklit.nl: Wat vind je het allerleukste aan schrijven?
Holly: Een volledige fantasiewereld creëren. (Hopelijk) mensen vermaken. Het leukste van allemaal is dingen over de personages ontdekken die ik zelfs niet weet als ik ga zitten schrijven ’s ochtends.
 
Chicklit.nl: Vul aan: als ik geen schrijster zou zijn, dan was ik…
Holly: Een hele slechte en onsuccesvolle zangeres.
 
Chicklit.nl: Welke boeken lees je zelf het liefste?
Holly: Teveel om op te noemen! Alles van Marian Keyes tot F. Scott Fitzgerald. Ik hou van goede chicklits, ik hou van klassiekers als Jane Austen en Anthony Trollope en ik hou van de meeste moderne Amerikaanse fictie.
 
Chicklit.nl: Wie is jouw grote voorbeeld in het schrijversvak?
Holly: Dat moet Marian Keyes zijn. Haar boeken vind ik een wonderbaarlijke mix van humor en oprechte warmte.
 
Chicklit.nl: Is er iets wat nog nooit iemand je tijdens een interview gevraagd heeft, maar wat je toch graag kwijt zou willen?
Holly: Ik wil heel, heel graag kwijt hoe fijn het is om aardige feedback te krijgen van lezers over hoe ze hebben genoten van mijn boek – meestal op Twitter. Tweet mij alsjeblieft  om me te laten weten of je genoten hebt van het lezen van een van mijn boeken. Of als je er niet van hebt genoten, vertel me waarom. Ik ben @HollyMcQ.

Confetti in bed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zij droomt van bruisende bruiloften, zielsgelukkige bruiden, knappe bruidegommen. En champagnefonteinen die niet omkieperen. Isabel Bookbinder is assistent weddingplanner. Wanneer ze per ongeluk een paar bruiden kwijtraakt en haar baan verliest, stort Isabel zich opgewekt en vastberaden op de lancering van haar eigen bedrijfje. Met een popster en een miljonair als haar eerste klanten zien de zaken er rooskleurig uit. Helaas gaat er bij Isabel meestal niets helemaal volgens plan. Had ze nou toch maar beter naar haar moeder geluisterd.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Hou van mij - Bes Ceyssens

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Vijftig tinten vrij

 • Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

Zoek in artikelen