Theeleuten met Gillian King

Gillian King is de auteur van de chicklits Geloof me maar en O, o, Olivia. Binnenkort verschijnt haar nieuwste boek 60 dagen, over het verliezen en opnieuw vinden van een geliefde. Chicklit.nl zocht haar op in haar woonplaats Den Haag voor een kopje thee en een gesprek over haar inspiratiebron, haar aankomende boek en de campagne er omheen.
 

Dol op schrijven
Van jongs af aan was Gillian al dol op schrijven. Haar droom om schrijfster te worden werd door gebrek aan rust en de gedachte dat ze er haar brood toch niet mee zou kunnen verdienen, voor een lange tijd opzij gezet. De chicklit-auteur studeerde pedagogische wetenschappen in Leiden en is nu eigenaar van Het Leerhuis, een praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst. Op haar dertigste kreeg ze haar tweede kind, toen had ze alles wat ze wilde in het leven: een goede baan, twee lieve kinderen en een gelukkig huwelijk. “Ik wilde eerst een lijstje met doelen in mijn leven bereikt hebben, voordat ik een boek kon gaan schrijven. Pas daarna had ik het gevoel alsof de weg vrij was om te gaan schrijven.”
 
Inspiratie uit eigen leven
In haar derde boek wilde Gillian meer de diepte in dan bij haar vorige boeken. Ze wilde een boek dat méér dan alleen maar leuk is. Ze werd geraakt door het thema zinloos geweld en besloot dat te gebruiken als uitgangspunt voor 60 dagen. De inspiratie voor haar verhalen haalt ze uit haar eigen leven. Zo zit in elk boek wel iets dat zij zelf heeft meegemaakt, maar dan aangedikt met een hoop fantasie. Sommige blunders en gênante momenten die de personages meemaken, zijn gebaseerd op eigen ervaringen. “In 60 dagen komt Emma totaal overdressed op een feestje met allemaal oude mensen, die haar raar aankijken. Dat is mij ook echt overkomen. Vervolgens verzin ik er in het boek dan weer bij dat iemand denkt dat zij en haar vriendin prostituees zijn. Dat gebeurde mij gelukkig niet!” 
 
Autobiografisch
Naast een aantal grappige situaties en gesprekken heeft ze 60 dagen overgelaten aan haar fantasie. Het verhaal moest wel zo veel mogelijk gescheiden blijven van haar privéleven. Haar debuut Geloof me maar daarentegen is bijna helemaal autobiografisch. “Ik schreef Geloof me maar puur voor mezelf. Omdat ik niet wist dat het boek uitgegeven zou worden, heb ik allemaal namen gebruikt van vriendinnen en zelfs van mijn zoon. Bijna iedereen die ik ken staat in dat boek!” vertelt ze lachend. “Als ik had geweten dat het boek uitgegeven zou worden, had ik een totaal ander boek geschreven en andere namen gebruikt!”
 
Writersblock
Bij een writersblock gaat Gillian het liefst op vakantie. Helaas kan dat in het werkende leven niet altijd. Een klein voordeel voor Gillian is dat ze vlak bij het strand van Scheveningen woont. “Als ik door de duinen loop met op de achtergrond het geluid van de ruisende zee, krijg ik ineens allemaal ideeën. Een ideale inspiratieplek, die ook nog een beetje vakantiegevoel geeft."
 
60 dagen-countdown
Op Chicklit.nl zijn we bezig met aftellen naar de lancering van 60 dagen, waarbij we 60 dagen lang élke dag een exemplaar van O, o, Olivia weggeven. Gillian is zelf erg enthousiast over de campagne: “Het is nog leuker dan ik had verwacht. Elke ochtend ben ik weer benieuwd naar de actie voor die dag. Bepaalde dingen, zoals de foto van het getal 60 vond ik echt heel leuk!” Ze krijgt veel leuke reacties, maar voelt daardoor ook wel een toenemende druk. “Ik merk wel dat mensen nu heel wat van het boek verwachten. Dat was bij mijn vorige boek helemaal niet zo. Ik hoop dat ik het waar kan maken. Er is nu niks meer dat ik kan doen, dus het is afwachten hoe iedereen reageert nadat ze het boek hebben gelezen”.

Toekomst
Momenteel is Gillian alweer bezig met een nieuw boek. Door de drukte die de lancering van 60 dagen met zich meebrengt, is ze nog niet veel aan schrijven toegekomen, maar als het goed is kunnen we volgend jaar weer een nieuwe chicklit verwachten. Ze heeft een contract getekend bij haar uitgeverij voor drie boeken, dus we zullen nog veel van haar gaan horen in de toekomst!

60 Dagen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (65 stemmen)
 • Omschrijving:

  Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven... en in de liefde! Gijs' vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma. Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

 • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Winnen: 10x Het Feelgood boek van het jaar 2021 'Ik vergeet je niet'

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

Zoek in artikelen