Risa Green over de magische roze bol

Risa Green is auteur van de boeken Buikgevoel en Babypraat, die tevens verfilmd zijn als ABC-serie onder de naam Notes from the Underbelly. Dit jaar verscheen haar nieuwste boek: Toen Het Echt Bizar Werd (THEBW). Chicklit.nl interviewde Risa over haar spirituele kant en haar boek THEBW.

Chicklit.nl: Wat inspireerde je om THEBW te schrijven? 
Risa Green: Mijn dochter is volledig verantwoordelijk voor dit boek. Een paar jaar geleden had ze op school een Magic 8 Ball gewonnen. Een van haar leraren vroeg ons om de bol een vraag te stellen, namelijk of haar zoon zou gaan trouwen. Toen wij dat later die avond aan de bol vroegen, verscheen er een bericht dat zei: ''Yes, definitely.'' Mijn dochter zei toen: ''zou het niet grappig zijn als dit echt uit zou komen? Dat alles wat je deze bol zou vragen uit zou komen?'' En ik dacht meteen: ''wow, dat is een geweldig idee voor een Young Adult boek!''
 
Chicklit.nl: Geloof je in spiritualiteit, zoals voodoo, geneeskrachtige crystallen en de toekomst voorspellen? En heb je zelf spirituele ervaringen?
Risa Green: Ik ben behoorlijk sceptisch over die dingen. Ik geloof niet in voodoo of geneeskrachtige crystallen. Ik geloof wel in de meer spirituele kant van magie. Er zijn bijvoorbeeld genoeg momenten geweest waarop ik aan iemand dacht die ik al een hele poos niet had gesproken en dat die persoon vervolgens ineens wat van zich liet horen. Alsof ik ze had opgeroepen.
Ik denk ook dat ik misschien in reïncarnatie begin te geloven. De week nadat mijn vader overleed zag ik een ratelslang, twee verschillende keren op hetzelfde wandelpad. In de vijftien jaar dat ik dit pad loop heb ik nog nooit een ratelslang gezien. Ik was er van overtuigd dat het mijn vader was, om mij te laten weten dat hij oké was.
 
Chicklit.nl: Als jij de uitverkorene was voor de roze bol. Wat zou je hem dan vragen?
Risa Green: Ik zou vragen of mijn boek een grote knaller zou worden! Maar de roze bol kennende eindig ik dan waarschijnlijk met een gigantisch boek dat op mijn hoofd valt.
 
Chicklit.nl: Was jij net als Erin, toen je haar leeftijd had? Goede cijfers en inside the box denken?
Risa Green: Ja, ik leek heel veel op Erin. Ik was een gigantische overachiever en volgde de regels heel strikt. Iemand als Samantha zou ik angstaanjagend gevonden hebben. Maar ik denk dat ik zeker meer los ben gekomen naarmate ik ouder ben geworden. Ik denk nog steeds niet zo ver out of the box als ik zou willen, maar ik kom er wel.
 
Chicklit.nl: Ben je net zo dol op kunst al Jesse?
Risa Green: Ik hou ervan om naar kunst te kijken, maar weet er werkelijk niks vanaf. Ik moest een hoop research doen om het personage van Jesse goed neer te kunnen zetten.
 
Chicklit.nl: Zijn er personages die gebaseerd zijn op mensen die je echt kent? Bijvoorbeeld tante Kiki?
Risa Green: Naast het feit dat Erin erg op mij lijkt, zijn de andere personages over het algemeen allemaal fictief. Ik zou wel een tante als Kiki willen hebben. Dat zou dingen een stuk interessanter maken.
 
Chicklit.nl: Van het boek Buikgevoel is een tv-serie gemaakt (Notes from the Underbelly). Zou je willen dat er een film of tv-serie van THEBW zou worden gemaakt? En wie zou je dan in de cast willen zien?
Risa Green: Ik zou het geweldig vinden als er van mijn boek een tv-serie of film zou worden gemaakt (ik denk trouwens dat een film beter bij de boeken zou passen). Er is niets leuker dan de door jouw verzonnen personages tot leven zien komen en geïnterpreteerd zien worden door een getalenteerde acteur. Mijn droomcast zijn de drie Emma''s. Emma Roberts als Erin, Emma Stone als Samantha en Emma Watson als Lindsay. Dat zou dan overigens wel erg verwarrend worden op de set!
 
Chicklit.nl: Als THEBW een themesong zou hebben, welk liedje zou het dan zijn en waarom?
Risa Green: Anything Could Happen van Elie Goulding. Je moet goed naar de tekst luisteren, die past perfect bij het verhaal.
 
Chicklit.nl: In THEBW is Erin in het bezit van de roze bol. In het tweede boek (THNBW) krijgt Samantha de bol. Komt er ook nog een derde boek waarin Lindsay de bol krijgt?
Risa Green: Ik ben momenteel niet bezig met een derde boek in de serie, maar er kan nog van alles gebeuren!
 
Chicklit.nl: Wat kunnen we in de toekomst van Risa Green verwachten? Meer boeken of werk je momenteel aan andere projecten?
Risa Green: Meer boeken. Ik heb net mijn Young Adult boek genaamd Projection af. In september komt hij uit in Amerika. Het gaat over drie meiden die in het bezit zijn van eeuwenoude geheimen, waardoor ze van ziel kunnen ruilen met elkaar. Ik hoop dat het boek ook in Nederland gepubliceerd zal worden.

THEBW

 • Auteur:

  Risa Green
 • Verschenen:

  20 februari 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789020649529
  Uitgever Blossom Books
  256 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Secret Society of the Pink Crystal Ball
 • Ondertitel:

  Toen Het Echt Bizar Werd
 • Uitgever:

  Blossom Books
 • Genre:

  Fantasy & SciFi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  Erin is vreselijk verdrietig als ze te horen krijgt dat haar tante Kiki is overleden. De kinderachtige roze bol met de cryptische instructies die Kiki haar heeft nagelaten, kan hier helemaal niks aan veranderen. Toch?

  Erin (brains) en haar beste vriendinnen Lindsay (cutie-pie) en Samantha (beauty) kunnen het gewoon niet geloven als blijkt dat die roze bol Erins wensen in vervulling laat gaan. Superhandig, want er zijn nogal wat dingen die mankeren aan Erins saaie leven. Zo wil ze wel eens weten wat Jesse nou van haar vindt. Nadat ze met elkaar gezoend hebben, heeft ze namelijk nooit meer wat van hem gehoord. Die roze bol kan vast wel voor wat duidelijkheid zorgen. O, en misschien kan dat ding ook nog even regelen dat ze mee mag op een mega-exclusieve schooltrip en dat ze grotere borsten krijgt. Alsjeblieft, dankjewel. Wat kan er nou misgaan?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Bekijk de boektrailer van THEBW:

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

 • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

 • Joss Stirling over Soulmates

Zoek in artikelen