In gesprek met Francisco de Paula Fernández

Love tri@ngle is het debuut van Francisco de Paula Fernández. Het verhaal van de Spaanse auteur verscheen als blog op internet en werd door duizenden volgers gelezen, voordat het als boek werd uitgebracht. Inmiddels zijn er in Spanje meer dan 120.000 exemplaren van verkocht. En nu is deze bestseller ook verkrijgbaar in Nederland! Chicklit.nl stelde de auteur een aantal vragen over zijn allereerste boek.


Chicklit.nl: Wat was de bron van inspiratie voor Love tri@ngle?
Francisco de Paula Fernández:
Er was geen speciaal inspiratiemoment voor dit boek. Meestal ga ik achter de computer zitten en laat ik me meevoeren. Alles verschijnt dan langzaam in mijn hoofd.

Chicklit.nl: In hoeverre heb je het verhaal en de personages uitgedacht voordat je begon met schrijven?
Francisco de Paula Fernández:
Ik heb niets vooraf gepland. Het verhaal ontvouwde zich dag na dag. Het was een uitdaging om de lezers van mijn blog te binden en ze geboeid te houden.

Chicklit.nl: De personages lijken allemaal erg van schrijven te houden. Angel is een journalist en Alex droomt ervan om schrijver te worden. Waar komt jouw passie voor schrijven vandaan?
Francisco de Paula Fernández:
Ik wilde als klein kind al schrijven. Misschien komt mijn passie voor schrijven door mijn passie voor lezen. Thuis lazen mijn ouders veel en ik heb het geluk gehad altijd door boeken omringd te zijn.

Chicklit.nl: In het boek beschrijf je drie verschillende jongens: Angel, Alex en Mario. Angel en Alex hebben een hoop overeenkomsten en lijken een beetje op elkaar, maar Mario is heel anders. Heb je dat met opzet gedaan? En zo ja, waarom?
Francisco de Paula Fernández:
Ik wist dat er een jongen als Mario in het verhaal moest komen. Niet alle jongens zijn aantrekkelijk en worden omringd door hordes meiden. Hij is de onzekere jongere die vertwijfeld zijn weg zoekt.

Chicklit.nl: Met welk personage identificeer je jezelf heeft meest?
Francisco de Paula Fernández:
Ik denk een beetje met alle drie de jongens. Ze hebben allemaal wel iets van mij. Angel is journalist net als ik, Alex is schrijver (wat ik ook graag zou willen zijn) en Mario is verlegen zoals ik vroeger was.

Chicklit.nl: Muziek speelt een grote rol in het boek. De personages luisteren naar een aantal bekende nummers, zoals Apologize van One Republic en Hurt van Christina Auilera, er komt wat Braziliaanse muziek voorbij en een aantal liedjes die Alex speelt op zijn saxofoon. Is muziek een belangrijk deel van jouw leven? En luister je naar bepaalde muziek tijdens het schrijven?
Francisco de Paula Fernández
: Muziek is denk ik belangrijk voor iedereen. Je verbindt bepaalde liedjes aan momenten, personen, of fases in je leven. Muziek speelt zo’n grote rol in het boek, omdat het helpt je een voorstelling te maken van wat er gebeurt, om er deel van uit te maken. Muziek is dus heel belangrijk in mijn leven. Vroeger luisterde ik ook veel naar muziek terwijl ik schreef. Nooit naar Spaanstalige muziek, om me niet te veel af te laten leiden, maar inmiddels schrijf ik zonder muziek.

Chicklit.nl: Het hoofdthema in Love Tri@ngle is liefde. Geloof je in liefde op het eerste gezicht en waarom wel of niet?
Francisco de Paula Fernández:
Ik geloof in de liefde en de honderd verschillende versies daarvan. Iedereen is anders en wordt op een andere manier verliefd. Sommige mensen worden op slag verliefd als ze iemand zien en bij anderen kost het meer moeite; voor hen komt zoiets beetje bij beetje.

Nieuwsgierig geworden? Koop nu het boek Love Tri@ngle met onze exclusieve kortingsbon!

Love triangle

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een verslavend boek vol muziek, liefde en intriges De bijna 17-jarige Luna is zenuwachtig. Ze heeft een date met Angel, een popjournalist die ze via internet heeft leren kennen. De minuten verstrijken, maar Angel komt niet opdagen. Luna baalt. Om haar vriendinnen niet onder ogen te hoeven komen, gaat ze wat drinken in een café. Daar ontmoet ze de megaknappe Alex. Hij maakt haar aan het lachen en laat stiekem zijn mailadres achter. Net als Luna wil weggaan, komt Angel het café binnengerend. Hij had onverwachts een interview met Katia, de meest gewilde zangeres van het moment. Luna's date heeft niet één maar twee geweldige jongens opgeleverd. Wat nu? Maar niet alleen Luna heeft haar oog op hen laten vallen... 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 17 beste LGBTQ films

 • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen