Interview met de hechte cast van Spijt!

Spijt! is de nieuwste boekverfilming van Carry Slee. De film draagt een zwaar en actueel thema, namelijk pesten. Grijp je in of laat je het gebeuren? De rollen in dit emotionele verhaal worden vertolkt door Stefan Collier als de gepeste jongen Jochem, Robin Boissevain als David, Dorus Witte als Vera, het meisje waarop David verliefd is, en tot slot neemt Charlotte Bakker als Sanne de rol van pestkop op zich. Chicklit.nl mocht deze hechte cast interviewen over de film en de tranen die er vloeiden.


Chicklit.nl: Hoe hebben jullie je voorbereid op je rol?
Dorus Witte:
Het boek heb ik niet gelezen, dus ik wist niet helemaal wat voor meisje Vera was. Daarom heb ik de tekst steeds goed doorgenomen, er veel met mijn ouders over gesproken en over nagedacht. Vlak voor het filmen heb ik ook nog een goed gesprek gehad over mijn personage met Dave, de regisseur.
Charlotte Bakker: Ik heb het script heel vaak doorgelezen, maar ik heb de scènes niet te veel gestampt. Pas net toen we gingen draaien leerde ik de tekst, want dan komt het naar mijn idee veel natuurlijker over.

Chicklit.nl: In hoeverre lijken jullie zelf op je personage?
Stefan Collier: Qua persoonlijkheid lijk ik denk ik niet echt op Jochem. Hij is heel teruggetrokken en rustig en ik ben het tegenovergestelde. Ik heb ook een hoop meer zelfvertrouwen dan Jochem.
Dorus Witte: Vera is eigenlijk de enige die iets zegt tegen de pestkoppen over het pesten. Ik weet niet of ik dat zelf ook zou doen. Ik denk niet dat ik zo dapper zou zijn als haar. Daarnaast is Vera een heel biologisch meisje met haar salades en gezonde eten. Dat herken ik wel een beetje, want ik houd zelf ook niet zo van vlees.
Charlotte Bakker: Ik niet. Gelukkig, ik ben echt geen pestkop!
Robin Boissevain: Ik lijk ook niet zo veel op David. We houden allebei wel heel erg van muziek, maar verder ben ik veel feller dan hem. De keuze die hij maakt zou ik anders aanpakken. David was echt bang voor de pestkoppen, maar ik zou er zelf toch meer van zeggen.

Chicklit.nl: Bespelen jullie net als je personage een instrument?
Stefan Collier: Ik heb een maand pianoles gehad voor de film. Zelf kan ik wel een beetje pingelen, maar ik speel niet zo goed als Jochem. Wat je in de film ziet is voornamelijk mimiek. Ik speel zelf gitaar.
Robin Boissevain: Een lange tijd geleden zat ik op pianoles, maar ik speel ook niet zo goed piano als David. In de film is er een hoop movie magic aan te pas gekomen.

Chicklit.nl: Spijt! is een verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee. Wat vinden jullie van de manier waarop het boek verfilmd is?
Charlotte Bakker: Ik heb het boek gelezen en ik vind de verfilming erg mooi. Het was alleen anders dan dat ik in mijn hoofd had. De verhaallijnen zijn iets anders, maar de personages zijn precies zoals ik me ze had voorgesteld. Ik denk dat de boodschap die Carry Slee met het boek wilde meegegeven goed in de film is naar voren komt.

Chicklit.nl: Hebben jullie nog andere boeken van Carry Slee gelezen?
Charlotte Bakker: Ik heb ze bijna allemaal gelezen. Ik ben echt een leesfreak. De Dat-heb-ik-weer-reeks vond ik vroeger erg leuk.
Dorus Witte: Ik denk 2 of 3 boeken. Het boek Afblijven is me daarvan heel erg bijgebleven.

Chicklit.nl: De film snijdt een redelijk emotioneel onderwerp aan. Er wordt dan ook behoorlijk wat gehuild in de film. Vonden jullie dat lastig om te doen?
Dorus Witte:
Ik heb heel veel moeten huilen. Op de eerste draaidag moest ik al gaan huilen in mijn eentje in de klas, terwijl iedereen eromheen zat. Ik was super zenuwachtig. Toen had ik er heel veel moeite mee. Ik kreeg wel een soort luchtspray in mijn ogen waardoor je gaat tranen, maar voor de uitdrukking op je gezicht moet je je toch goed inleven. Dat vond heel lastig.
Stefan Collier: De scènes waarin ik moest huilen werd ik in elkaar geslagen. Maar daar wordt de aandacht niet zozeer op mijn tranen gevestigd, dus dat was niet zo moeilijk voor mij. Ik vond het lastiger om dronken te spelen.
Robin Boissevain: De scène waarin ik op de fiets zat, moest ik me wel echt voorbereiden. Dat was best een zware scène. Je probeert eerst zelf tranen op te wekken en bij de fietsscène is dat me wel gelukt, maar er zijn ook scènes geweest waarbij ze iets in mijn ogen bliezen waardoor er tranen opkwamen.

Chicklit.nl: Ondanks het feit dat het een zwaar onderwerp is, kan ik me voorstellen dat je niet altijd serieus kan blijven.
Charlotte Bakker: Ja, dat was soms wel heel erg moeilijk. De scène waarin we Stefan met zijn hoofd in een bord patat moesten duwen bijvoorbeeld. We zaten met z’n allen een beetje gek te doen met al het eten, maar op het moment dat je dan echt moet gaan draaien is het wel heftig. Vooral voor Stefan die Jochem speelt. Maar we hebben zo’n goede klik dat we wel weten dat het goed zit en dat het om onze personages gaat en niet echt om onszelf.

Chicklit.nl: Wat vonden jullie de leukste scène om te draaien?
Dorus Witte:
 De scène die we in de avond moesten filmen vond ik heel cool! Er waren toen allemaal politieauto’s en reddingsbrigades, dat voelde heel groots.
Robin Boissevain: Het repeteren met de band!
Charlotte Bakker: Het klassenfeest was heel leuk om te filmen met alle muziek en de band die ging optreden. En toen mochten we Jochem nog even flink treiteren.
Stefan Collier: Het laatste stukje waarbij Jochem in zijn eigen kots gerold wordt. Ik vond het heel prettig hoe iedereen daarna gelijk naar me toe kwam om te vragen hoe het ging. Dat vond ik echt heel lief.

Chicklit.nl: Er was dus wel een hechte band op de set?
Stefan Collier: Zo, niet normaal joh. Ik heb vrienden die ik al drie jaar ken waarmee ik niet half zo’n sterke band heb als met de mensen op de set. Maar dat is dan ook wel een heel ander soort band.

Chicklit.nl: Is er nog iets dat jullie mee willen geven aan de lezeressen van Chicklit.nl?
Dorus Witte:
Ga naar de film kijken! Het is een film voor iedereen met een belangrijk onderwerp dat meer aandacht verdient.
Robin Boissevain: En laat ons weten wat je ervan vond!

Spijt! draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen!

Spijt!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in., Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • De beste Carry Slee boeken

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Top 16 beste boekverfilmingen

 • 14 Harlan Coben boeken worden door Netflix verfilmd

Zoek in artikelen