Interview cast Descendants 2

Afgelopen week waren Dove Cameron, Thomas Doherty en Cameron Boyce in Nederland om de Disney film Descendants 2 te promoten. De acteurs spelen hierin respectievelijk de rollen van Mal, Harry en Carlos. Het is niet gek dat er een vervolg komt op de eerste Descendants film, deze was namelijk een groot succes! Wij mochten voor jullie deze acteurs interviewen en we vroegen ze het hemd van het lijf!

Descendants 2 gaat verder waar de eerste Descendants film ophield. Mal, Carlos, Evie en Jay hebben besloten om in Auradon te blijven, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Mal heeft nog steeds een relatie met Ben, maar de druk om het perfecte vriendinnetje voor hem te zijn wordt haar te veel. Ze besluit om terug te keren naar Dwaaleiland, waar ze Uma de dochter van Ursula tegen het lijf loopt. Uma koestert wrok tegen Ben omdat hij haar niet had uitgenodigd om naar Auradon te komen. Uma besluit om, samen met Harry, de zoon van kapitein Haak en Gil de zoon van Gaston, de barrière op te heffen tussen Dwaaleiland en Auradon. Zal dit haar lukken?

Jullie spelen allemaal kinderen van bekende Disney karakters. Wat is jullie favoriete geanimeerde Disney film?

Thomas: Hercules!

Dove: Omg, dat is zo’n goed antwoord.

Cameron: Aladdin, ik hou van de Genie.

Dove: Ja! En Jasmine is zo knap. Eigenlijk wil ik ook een van de klassiekers noemen, maar Tangled (Rapunzel) is zo ontzettend goed.

Cameron en Thomas: Ja, Tangled is fantastisch!

Dove: De muziek in Tangled is ongeëvenaard.

Cameron: Ik vind het nog steeds gek waarom Frozen zoveel groter is geworden dan Tangled. Ik bedoel Frozen is goed, maar Tangled is beter.

Dove: JA, IK BEN HET ZO MET JE EENS!

 

hangin' with mah fav at #d23 yesterday 👸🏼🍭🎀 #iknowimessedupthepose #shhh

Een bericht gedeeld door ♡DOVE♡ (@dovecameron) op

Hebben jullie een favoriete tv-serie, film en boek op het moment?

Thomas: Mijn favoriete film is Scent of a woman met Al Pacino. Mijn favoriete boek is een boek van George Orwell getiteld Down and Out in Paris and London en mijn favoriete tv-serie is Breaking Bad.

Cameron: ja, Breaking Bad is zo goed! Mijn favoriete film is Pulp fiction. Mijn favoriete tv-serie op dit moment is Narcos. En mijn favoriete boek…

Dove: Je weet wel dat is dat ding dat voor een film komt.

Cameron: Haha. Mijn favoriete boek met name toen ik jonger was, is Diary of a whimpy kid.

Dove: Mijn favoriete film is Pan’s Labyrinth of The elephant man. Het is alweer een tijd geleden sinds ik voor het laatst een boek helemaal heb uitgelezen, maar mijn favoriete boek is een collectie van Edgar Allen Poe. Deze is van mijn grootvader geweest en vroeger nam ik het boek overal mee naartoe. Mijn favoriete tv-serie is pushing daisies, Doctor Who en American Horror Story.

In Descendants 2 zien we hoe Carlos mee wil doen met de meidenpraat van Evie en Mal. Heb je daar ooit in het echte leven ook aan meegedaan?

Cameron: Uiteraard!

Dove: Weet je dat ik zelfs naar Cameron toe ga voor meidenpraat?

Cameron: Ik ben een erg goede luisteraar en ik kan ook wel goede adviezen geven volgens mij. Ik ben ook met veel meiden bevriend, waardoor ik me ook wel vaak in hun kan inleven.

Dove: Deze beide jongens die naast me zitten zijn altijd bereid om te praten als ik ergens mee zit. En als ik niet weet wat ik moet doen, dan kan Cameron altijd goed naar me luisteren en geeft hij me altijd ontzettend goed advies. Ik zie hem echt als een broer.

Cameron Boyce als Carlos

Bron: Disney

Hebben jullie ook de boeken gelezen waarop de Descendant films een vervolg zijn?

Thomas: Absoluut, ik vond de boeken echt fantastisch!

Dove: Ik heb het eerste boek gelezen.

Cameron: Ik, eh, heb de kaft gelezen.

In de film speel jij, Thomas, een slechterik. Wat is het slechtste dat je ooit in het echt hebt gedaan?

Ik heb ooit iets verschrikkelijks gedaan. Ik was een jaar of 14 en mijn zusje was toen zeven jaar oud. We hebben thuis een grote garage waar veel spinnen in zitten. Als je de deur van de garage dicht doet is het zo donker dat je niks meer kan zien. Mijn kleine zusje is als de dood voor spinnen. Dus ik nam haar mee naar de garage, zette haar in een stoel waarop ik haar vastbond, deed de garage deur dicht en ik riep dat er binnenin spinnen zaten. Ik heb mezelf nooit vergeven voor dat. Het is denk ik het meest slechte wat ik ooit heb gedaan.

Thomas Doherty als Harry Hook

Bron: Disney

Wat is jullie favoriete scène in Descendants 2?

Thomas: Mijn favoriete scène is tijdens het nummer It’s going down. Dat was echt fantastisch! De set was geweldig, zo was er onder andere een enorm schip aanwezig en er waren veel figuranten betrokken bij deze scène waardoor het geheel echt tot leven kwam. Tijdens deze scène is er een groot conflict tussen Mal en haar vrienden en de piraten. De ruimte was zo groot, we filmden het namelijk in een groot warenhuis, waardoor de regisseur Kenny Ortega een microfoon en speakers gebruikte om de muziek af te spelen. Ondertussen gaf hij ons aanwijzingen terwijl wij aan het zwaardvechten waren, ik vond het fantastisch.

Dove: ik vond meerdere scènes heel leuk om te doen! Zo vond ik de scène tussen Mal en Harry heel leuk, maar mijn favoriete scène is die tussen Mal en Jay aan het einde van de meidenpraat. Jay loopt naar Mal toe en zegt: “hey, ik wil je laten weten dat je het gewoon moet proberen, wees jezelf.” Dat was zo lief. Je ziet in deze film echt hoe hecht de band tussen Mal en haar vrienden is, met name de band tussen Jay en haar is erg sterk. Ze hebben bijna een soort broer-zus relatie. Als je goed kijkt dan zie je dat Jay in deze film altijd oplet waar Mal is en probeert hij haar altijd te beschermen. Dat voegde voor mij een extra dimensie aan deze film toe.

Cameron: Ik vond de laatste scène, het nummer You and Me, het allerleukst om te doen. Het was ontzettend gaaf. Iedereen was aan het dansen en bezig elkaar nat te maken met water.

Dove: ja! Ik vond alle musical nummers zo leuk om te doen.

Cameron: Dat was waarschijnlijk het leukste onderdeel om te filmen. Maar mijn favoriete scène was toen Carlos eindelijk Jane mee uit durfde te vragen naar het bal. Dat was zo’n mooie scène. De locatie was prachtig, we stonden in een tuin en op de achtergrond kan je een meer zien. Het was ontzettend romantisch. Maar daarnaast is het ook een mooie scène voor Carlos omdat hij eindelijk de kracht vind om zich kwetsbaar op te stellen. En dat vergt veel moed.

Dove Cameron als Mal

Bron: Disney

In Descendants 2 gebruikt jouw karakter veel spreuken Dove. Als je in het echte leven een spreuk kon gebruiken, welke zou het dan zijn?

Dove: Weet je nog in de eerste film als mijn karakter spreuken gebruikt? Het lijkt alsof ik iemand zegen. Ik sla bijna een soort kruis met mijn hand. Ik snap nog steeds niet waarom we dat erin hebben gehouden haha! Maar terugkomend op de vraag, herinneren jullie Sabrina the teenage witch, de geanimeerde serie? Ik kan me een aflevering herinneren waarin ze een deal met de duivel maakte. Ze wilde perfect haar hebben, maar in ruil daarvoor zou ze nooit meer mogen douchen. Ze begon dus erg te stinken, maar ze had wel perfect haar. Dat is iets wat me altijd is bijgebleven. Ik denk dat alle magische dingen zijn consequenties heeft en weet je wat? Ik wil het eerlijk verdienen. Dus waarschijnlijk zou ik de toverstok aan mijn moeder geven en mijn leven verder leven zoals het was.

Kijk en oordeel zelf, lijkt het er echt op alsof Mal iemand haar zegen geeft?

Op zaterdag 28 oktober gaat de film in première op Disney Channel!

Lees ook: Interview met Sylvia Hoeks van Blade Runner 2049

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Venom: Let there be Carnage

  • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

  • Recensie: You - Seizoen 3

  • Centaur - Chris Polanen

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Gerelateerde artikelen

  • Live-action Powerpuff Girls cast bekend gemaakt

  • Eerste Gossip Girl reboot trailer onthuld

  • Recensie: Descendants 2

Zoek in artikelen