Interview met Mark Sheppard uit Supernatural

Mark Sheppard is in 1964 geboren in Londen. Hij is het meest bekend geworden door zijn rol als Crowley uit Supernatural. Daarnaast is hij nog te zien geweest in Firefly, Leverage en Battlestar Galactica. Wij spraken met Mark Sheppard over zijn rol als Crowley in Supernatural. Let op! Dit interview bevat spoilers over de finale van seizoen 12.  

Hoe ben je gecast voor de rol van Crowley in Supernatural?

Ik was goed bevriend met Kim Manners, regisseur en executive producer van Supernatural. We hadden over de jaren al vaker samengewerkt. Hij was toentertijd bezig met Supernatural en ik was zelf al fan van de show. Helaas overleed Kim Manners, maar vlak daarna kwam er een auditie vrij voor Supernatural. Ik dacht dat het een soort grap was van het universum. Misschien stuurde Kim me op deze manier wel een teken dat het tijd werd voor mij om iets te gaan doen. Ik wist dat de rol waarvoor de auditie vrij was gekomen geschreven was door Ben Edlund, producer en schrijver van Supernatural. Ik kende hem nog van Firefly en andere projecten, dus ik besloot om auditie te gaan doen waarna ik gecast werd voor de rol. Uiteindelijk bleef ik 8 jaar in de serie.

Interview met Mark Sheppard uit SupernaturalBron: The CW

Wat vond je het leukst aan het werken aan Supernatural?

De mensen. Er werkten zoveel leuke en goede mensen aan Supernatural. Iedereen werkt ontzettend hard en ik heb een fantastische tijd in de serie gehad.

Wat is je favoriete seizoen van Supernatural?

Ik vond seizoen 8 heel erg goed vanwege het verhaal van dit seizoen. Maar ook seizoen 6 was erg goed omdat er een aantal erg goede afleveringen in zaten. Maar seizoen 8 was eigenlijk bijna een soort reboot van de serie en dit is dan ook mijn favoriete seizoen.

Hoe heb je je voorbereid op de rol van Crowley?

Ik heb eigenlijk alleen het script gelezen, over de rol nagedacht en vervolgens de rol gespeeld. Ik had er vooral heel veel plezier in!

Wat vond je het leukst aan het spelen van Crowley?

Dat hij eigenlijk de slimste man in het universum is en nooit verliest. Zelfs wanneer hij denkt dat hij verliest, verliest hij niet echt.

Wat vond je de beste aflevering van de serie?

Er waren meerdere afleveringen die ik erg goed vond. De afleveringen The French Mistake (deze aflevering ging over dat Sam en Dean naar een ander universum werden gestuurd waarin hun levens een televisieserie is die Supernatural heet) en Baby (de aflevering waarin het verhaal verteld wordt vanuit het oogpunt van de Impala) schieten me het eerst te binnen. Dit zijn beide afleveringen die ik erg goed vind, maar waar ik beide niet in zit. De aflevering die ik het best vond waar ik in zit was de laatste aflevering van seizoen 8. Maar ook de laatste afleveringen van seizoen 6, 7 en 9 vond ik erg goed.

Bron: The CW

Wie is je favoriete karakter in de serie?

Mijn karakter Crowley! Geen enkel ander karakter is het zo waard om te spelen als Crowley.

Hoe lang denk je dat Supernatural door zal gaan?

Zo lang de makers, Jared Padalecki en Jensen Ackles de serie willen blijven maken, zal de serie doorgaan. De show gaat over de Winchesters en zo lang het publiek nog van de Winchesters houdt zullen ze ook van de serie blijven houden. Ik weet dat de makers altijd voor ogen hebben gehad om 300 afleveringen van Supernatural te halen (Supernatural heeft momenteel 287 afleveringen). We zullen zien wat ze gaan doen als ze die grens bereikt hebben.

Aan het eind van seizoen 12 zien we hoe Crowley doodgaat. Is dit ook het eind dat je voor ogen had voor dit karakter?

Ik was erg blij met het einde van Crowley. Ik was heel blij met wat de schrijvers me gegeven hebben en ik vond het een passend eind voor dit karakter.

Wat voor eind heb je voor de broers voor ogen?

Ik heb werkelijk geen idee.

Zie je de andere acteurs ook in je persoonlijke leven?

Ja, ik spreek de meeste van hen nog heel vaak. En wanneer ik in Canada of Texas ben probeer ik de jongens altijd op te zoeken. Omdat ik niet meer in Supernatural zit zie ik ze natuurlijk niet meer zoveel als eerst. Maar ik ben pas een jaar weg dus ik spreek ze nog wel vaak. 

Wat is, naast Supernatural, je favoriete serie?

Sesamstraat!

Kun je ons nog nieuws vertellen over het nieuwste seizoen van Supernatural?

Ik zit niet meer in de serie, dus ik weet er zelf niet meer over dan jullie.

Waar ben je zelf momenteel mee bezig?

Ik ben weer aan het optreden met Robyn Hitchcock. Voordat ik een acteur was, was ik een drummer. In het begin van de jaren ’80 speelde ik met Robyn Hitchcock in zijn band The Soft Boys. En nu, 36 jaar later, heb ik nogmaals de mogelijkheid om met hem te spelen. We doen momenteel een tour in Amerika waarna we naar Engeland gaan om in Manchester en Londen op te treden. Dus dat is heel erg leuk! Eindelijk ben ik weer aan het drummen nadat ik dat jaren niet heb kunnen doen, dus dat is geweldig. We zijn ook bezig om een nieuwe plaat op te nemen, dus ik ben druk bezig. 

Lees ook: Interview Lord of the Rings acteur: John Rhys-Davies

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Krijgt jouw favoriete serie een nieuw seizoen?

  • 10 acteurs die auditie deden voor een andere rol dan waarin ze zijn gecast

  • Deze series mag je in oktober niet missen

  • Cristina Yang komt misschien terug in Grey's Anatomy

  • 12x de beste televisieserie vriendschappen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen