Lauren Henderson

Foto: www.laurenhenderson.net

Lauren Henderson is de auteur van de superspannende Young Adult-boeken over Scarlett Wakefield. Behalve deze boeken - Fatale kus, Zoenen & leugens en Kus in de nacht - schreef Lauren ook detectives en chicklit voor volwassenen. Komt er nog een vierde boek over Scarlett Wakefield? Waar haalt Lauren haar inspiratie vandaan? En hoe was haar eigen eerste kus? Chicklit.nl vroeg het haar.

Chicklit.nl: Voordat je aan de serie over Scarlett Wakefield begon, schreef je boeken voor volwassenen. Waarom besloot je voor een jonger publiek te gaan schrijven?
Lauren: Toen ik in New York woonde en chicklit schreef, werd ik benaderd door een redacteur die me vertelde dat ze op dat moment veel Young Adult-romans kocht. Ze wilde dat ik een serie ging schrijven. Ik dacht in eerste instantie dat het niets voor mij zou zijn, omdat ik nogal gewaagde verhalen schrijf. Maar ze bleef aandringen en na een brainstormsessie met een paar drankjes erbij, zei ik ineens: ‘Het speelt zich af in Engeland, op een kostschool, op het platteland.’

Chicklit.nl: Heb je je laten inspireren door andere jeugdboeken over kostscholen? De boeken van Enid Blyton bijvoorbeeld?
Lauren: Ja, zeker. Als kind was ik geobsedeerd door de boeken van Enid Blyton over De dolle tweeling en Pitty. Maar dat gezegd hebbende: er zit eigenlijk niets van Blyton in mijn boeken.

Chicklit.nl: Is Kus in de nacht het laatste boek over Scarlett Wakefield?
Lauren: Nee, het is de derde in een serie van vier. In het vierde en laatste boek, Kiss of death, worden alle mysteries over Scarletts familie onthuld en alle losse eindjes aan elkaar geknoopt.

Chicklit.nl: Weet je nog met wie jij voor het eerst hebt gezoend? Leek de jongen op Dan McAndrew? (Ik hoop dat hij niet dood neerviel, net als Dan?)
Lauren: Ja, dat weet ik nog heel goed! Hij heette Chris Pitsillides. Een beetje een rare naam, maar het was een enorm lekker ding. Het was op een zomerkamp over klassieke muziek. Het was echt helemaal perfect; heel sexy en in het maanlicht enzo. Het lukte me gelukkig om de schijn op te houden en hem niet te laten merken dat het mijn eerste kus was. Ik vond het toen heel belangrijk om meer ervaren te lijken dan ik eigenlijk was. Hij was helaas zo knap dat hij nogal een slet was. Hij had die zomer al een meisje gedumpt, omdat hij iets met mij wilde. Dat had een waarschuwing voor me moeten zijn. We gingen een tijdje met elkaar om, maar hij zette mij erg onder druk om met hem naar bed te gaan en daar was ik nog niet aan toe, dus toen werd ik gedumpt. Ironisch genoeg dumpte hij ook meisjes die wél met hem naar bed gingen. Eigenlijk werkte hij gewoon het hele kamp af. Jaren later kwam ik hem tegen op een feestje. Hij was helemaal niet meer zo knap en hij had een baard. Dat deed me goed!

Chicklit.nl: Ga je door met het schrijven van Young Adult-romans?
Lauren: Ja, ik ben net begonnen aan een nieuwe serie van vier boeken. Het speelt zich af in Italië. Het gaat over Engelse en Amerikaanse meisjes, die tijdens een lange, hete zomer in Toscane allerlei sexy Italiaanse jongens ontmoeten. Moord, mysterie, intriges, historische schilderijen, verraad, feestjes… gewoon van die dingen die iedereen meemaakt in de zomer. ;)

Chicklit.nl: Wat voor andere boeken heb je zoal geschreven?
Lauren: Ik heb detectiveromans geschreven en chicklit en een non-fictie boek dat Jane Austen’s Guide to Dating heet. Ook schrijf ik boeken onder het pseudoniem Rebecca Chance. Ik schrijf die boeken niet onder mijn eigen naam, omdat ze erg gewaagd en sexy zijn. Internationale supermodellen, strippers, boze stiefmoeders… Een beetje in de stijl van Jackie Collins en Judith Kranz. Ze zijn niet geschikt voor lezers onder de achttien. Ik wil ze dus apart houden van mijn Young Adult-romans.

Chicklit.nl: Ben je fulltime auteur of werk je ook nog als journalist?
Lauren: Ik ben al vijftien jaar fulltime auteur, maar ik schrijf af en toe nog wel iets voor tijdschriften en kranten. Dat zijn dan meestal persoonlijke verhalen, geen interviews of achtergrondartikelen waar ik veel onderzoek voor moet doen. Ik schrijf ze dus vrij snel en ik heb daar erg veel lol in. Een boek schrijven duurt vrij lang en dan moet je nog minstens acht maanden wachten voordat hij in de winkel ligt. Artikelen komen sneller uit dus dan heb je sneller dat lekkere gevoel dat je iets goed hebt afgerond!

Chicklit.nl: Heb je nog tips voor meiden die ook auteur willen worden?
Lauren: Ga bij een schrijfclub! Die van mij heeft me echt geholpen met mijn stijl en het herkennen van mijn sterke punten. Kijk ook goed naar de verschillende genres en zie wat wel en niet werkt. En maak je boek af!

Chicklit.nl: Wat is het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Lauren: Ik vond Goddess of Yesterday, een Young Adult-roman van Caroline B. Cooney heel goed. Het is een prachtige, verfijnde hervertelling van de legende van Helena van Troje. Heel krachtig en ontroerend en ook heel geschikt voor volwassenen! Ook vond ik We hebben altijd in het kasteel gewoond van Shirley Jackson heel goed. Op dit moment ligt In goed vertrouwen van Jane Smiley op mijn nachtkastje, een fantastische Amerikaanse auteur die jammer genoeg niet zo beroemd is als ze zou moeten zijn, omdat ze een vrouw is.

Chicklit.nl: Wie is je favoriete auteur aller tijden?
Dat zijn er meerdere. Agatha Christie, Peter O’Donnell / Madeleine Brent, Victoria Holt, Tanith Lee, Doroty L. Sayers en Georgette Heyer.

Kus in de nacht

 • Auteur:

  Lauren Henderson
 • Verschenen:

  29 oktober 2010
 • Uitgave:

  ISBN 9789049924416
  Uitgever Pimento
  256 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Kiss in the Dark
 • Uitgever:

  Pimento
 • Genre:

  Tiener boeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Scarlett Wakefield hoopt op een probleemloze start van het nieuwe schooljaar, maar die hoop wordt meteen de grond in geboord als Plum Saybourne naar Scarletts kostschool wordt gestuurd. Scarlett en Plum kennen elkaar nog van hun oude school St. Tabby en waren toen al gezworen vijanden. Maar Scarlett laat zich door Plums komst niet uit het veld slaan. Sinds ze verliefd is op Jase, de zoon van de tuinman, zit ze op een roze wolk. Dan wordt Jase' vader dood op het schoolterrein gevonden. Jase wordt door de politie gearresteerd en beschuldigd van moord. Scarlett gaat op onderzoek uit. Tot haar grote schrik lijken alle aanwijzingen verband te houden met de mysterieuze dood van haar ouders, ruim tien jaar eerder...

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Leeftijd: 12+

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • De schuldigen

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen