Sheila O'Flanagan

Een luxe cruise op een geweldig schip, langs een schitterende omgeving, en dat allemaal zonder te betalen! Wie zou daar nee tegen zeggen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, en misschien is dat ook wel zo. Want er moet wel gewerkt worden door schrijfster Britt en haar zus (en tevens assistente) Mia. Bovendien kunnen de zussen niet altijd even goed samen door één deur. Toch wordt het voor beiden een reis om nooit te vergeten! Als lezer(es) heb je na het lezen van het boek hoogstwaarschijnlijk heel veel zin om ook een cruise te gaan boeken. Chicklit.nl stelde Sheila O’Flanagan, schrijfster van De Perfecte Man, een aantal vragen.

Chicklit.nl: Na het lezen van De Perfecte Man was ik eerlijk gezegd een beetje jaloers op Britt en Mia. Want wat een geweldige cruise op een schitterend schip! Heb je het verzonnen, of bestaat dit tripje echt?
Sheila:
Het is gebaseerd op een echte cruise, die ik jaren geleden heb mogen maken. De plaatsen die in het boek worden aangedaan heb ik toen ook allemaal bezocht: er staan zelfs foto’s van op mijn website! Zo zie je maar weer, schrijvers gebruiken alle ervaringen die ze opdoen. Tijdens die cruise was ik vaak nieuwsgierig naar de verhalen en achtergronden van de andere passagiers en soms gaat mijn fantasie dan met me op de loop. Toen ik thuiskwam, ben ik gelijk begonnen met het schrijven van De Perfecte Man!

Chicklit.nl: Welke van de mannen die in het boek voorkomen, vind je zelf het leukste? Voor wie zou je kunnen vallen als je single zou zijn?
Sheila:
Wat een moeilijke vraag! Ik beschrijf de mannen in het boek natuurlijk zo dat ik ze zelf aantrekkelijk vind. Dus ik zou met zowel Steve als Leo wel een avondje uit willen! Aan de andere kant ken ik ze zo ontzettend goed, dat ik waarschijnlijk niet verliefd op ze zou worden.

Chicklit.nl: Hoe ziet een dag uit jouw leven eruit?
Sheila:
Ik begin altijd met het bijwerken van mijn website, facebook-pagina en twitter. Daar gaat veel tijd in zitten! Een paar jaar geleden deed ik er weinig mee, maar nu zijn het ideale manieren om met de lezers in contact te blijven en dat vind ik hartstikke leuk! Daarna ga ik e-mails beantwoorden, die helaas vaak erg saai zijn. Als dat allemaal gedaan is, begin ik met schrijven. En het doornemen van wat ik gisteren geschreven heb, hoort daar ook bij! Schrijven is niet alleen maar creatief bezig zijn, het corrigeren van teksten is net zo belangrijk.

Chicklit.nl: Wat inspireerde je om te schrijven over Britt, Mia, het boek dat Britt heeft geschreven en de cruise?
Sheila:
Tijdens de cruise verzon ik vaak verhalen over de andere passagiers. Ook vroeg ik me af waarom een schrijfster aan boord van zo’n cruise zou kunnen zijn, als ze geen passagier was. Daar kwam het karakter van Britt uit voort. Verder heb ik mijn vakantiehuisje in Spanje als inspiratie gebruikt, het leek me leuk om een van mijn personages daar te laten wonen en dat is Mia geworden.

Chicklit.nl: Ben je het romantische, dromerige type zoals Mia, of lijk je meer op de zakelijke en nuchtere Britt?
Sheila:
Eigenlijk lijk ik op allebei wel een beetje! Ik kan ontzettend dromerig zijn, vooral wanneer ik aan het schrijven ben. Maar als het nodig is, kan ik ook heel zakelijk uit de hoek komen.

Chicklit.nl: Zijn er plannen voor een volgend boek?
Sheila:
Ik ben eigenlijk nogal bijgelovig, als het gaat over praten over mijn volgende boek terwijl het nog niet af is. Maar ik vind het altijd leuk om over familiebanden en over romantiek te schrijven, dus die twee thema’s komen er absoluut in terug!

Chicklit.nl: Op sommige websites was over De Perfecte Man een puntje van kritiek te vinden: het verhaal zou wat langdradig zijn. Wat vind je daarvan, en hoe ga je met kritiek in het algemeen om?
Sheila:
Helaas kan ik niet iedereen tevreden stellen, en ik leg me neer bij kritiek op mijn boeken. In het geval van De Perfecte Man, vond ik het belangrijker dat de verhaallijnen zich goed ontwikkelden dan dat er veel dingen in korte tijd zouden gebeuren. Maar ik begrijp dat dat niet iedereen aanspreekt. Natuurlijk zou ik het liefste willen dat iedereen mijn boeken geweldig vindt, maar ik weet dat dit niet haalbaar is. Toch ben ik wel een beetje teleurgesteld, als iemand het boek niet leuk vond om te lezen.

Chicklit.nl: Heb je zelf zussen, en inspireren zij je om over zussen te schrijven?
Sheila:
Ik heb twee jongere zussen. Ik heb altijd wel een beetje medelijden met ze, omdat mensen vaak denken dat mijn boeken over hen gaan. Dat is niet zo, ik verzin alles! Maar ik vind het mooi om te beschrijven hoe zussen met elkaar omgaan, en hoe ze elkaar vaak blijven steunen, zelfs wanneer ze ruzie hebben.

Chicklit.nl: Welke vraag zou je jezelf willen stellen, en natuurlijk ook beantwoorden, over dit boek?
Sheila:
Ik denk dat ik me in De Perfecte Man afvraag, of de perfecte man nu wel of niet bestaat. Het antwoord is dat niemand perfect is. Toch kun je wel het geluk hebben om iemand te vinden die perfect is voor jou!

Chicklit.nl: Welke boeken en schrijvers behoren tot je favorieten op dit moment?
Sheila:
Pas geleden heb ik Een Keukenmeidenroman van Kathryn Stockett gelezen: geweldig! En omdat ik zelf veel over families en over romantiek schrijf, vind ik het ook leuk om juist een heel ander genre te kiezen. Ik ben dan ook fan van misdaadboeken en thrillers over rechtszaken. Michael Connolly vind ik een heel goede schrijver, net als Karin Fossum.

De perfecte man

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een luxe cruise naar de Cariben. Warme, tropische dagen, heerlijke zwoele nachten. Maar de Ierse zussen Britt en Mia stappen niet als toerist aan boord van de Aphrodite. Britt gaat workshops geven over haar bestseller De perfecte man en wordt geacht een ware liefdesexpert te zijn. Haar zus Mia, die meegaat als assistent, is nog steeds verliefd op haar oude vlam en is zich nauwelijks van andere mannen bewust. Zal de exotische magie van de Cariben ook voor de nuchtere Britt en de dromerige Mia haar werk doen? Blijft het bij een onschuldige flirt of durven beide vrouwen alles te riskeren en een nieuwe toekomst te omarmen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

 • Recensie: Lake | 4 hartjes

 • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

 • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen