Lindsey Kelk

Lindsey Kelk is een nieuw schrijftalent van wie we ongetwijfeld nog veel zullen gaan horen! Met haar debuut Ik hou van New York slaat ze in als een bom. Wij willen graag meer van deze Britse talent weten... 

Chicklit.nl: Hoe ziet een doodgewone dag in het leven van Lindsey Kelk eruit?
Lindsey: Ik werk nog steeds fulltime als redacteur voor HarperCollins Kinderboeken, dus het is elke dag ontzettend druk, maar altijd anders. Ik word wakker (altijd te laat) en dan ga ik naar mijn werk (waar ik dan meestal ook weer te laat ben). Gelukkig werk ik met veel van mijn vrienden, dus op kantoor is het altijd erg gezellig. In de avonden, ga ik meestal uit eten en wat drinken met vrienden of ik beland ergens bij een optreden. Ik hou van live muziek en ik probeer dan ook een of twee keer per week een band te zien optreden. En ergens daartussen, schrijf ik aan mijn nieuwe boek. Ik schrijf altijd ’s avonds, meestal na negenen en kan dan uren doorgaan. Misschien is dat wel de reden waarom ik nooit normaal kan opstaan en op tijd op mijn werk kan komen…


Chicklit.nl: Wilde je altijd al schrijfster worden?
Lindsey: Ja. Ik begon met verhalen schrijven toen ik zo’n vijf of zes jaar oud was en ik ben eigenlijk nooit gestopt. Hopelijk zijn mijn verhalen nu wel een stuk beter…

Chicklit.nl: Hoe voelde je je toen je voor het eerst je boek in handen kreeg?
Lindsey: Het was het meest gekke gevoel. Ik was zo trots, maar ook heel erg bang – mensen zouden het nu echt kunnen lezen! Voordat ik het uiteindelijke boek zag, voelde het allemaal als een soort werkproject, omdat ik al in de uitgeverswereld werk. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het zal gaan voelen als het in de boekwinkel ligt en ik zie iemand het boek lezen.

Chicklit.nl: Je werkt dagelijks met kinderboeken. Waarom heb je er dan toch voor gekozen om een chicklit te schrijven?
Lindsey: Het was gewoon zoals het verhaal ontstond. Ik zat toen in een nogal gehaaste periode van mijn leven en het schrijven van Ik hou van New York gaf me de kans om te ontsnappen in mijn hoofd en om wat leuke avonturen te beleven zonder Londen te verlaten. Ik wil ooit wel heel, heel graag boeken voor jongere lezers schrijven. Ik ben gek op tienerboeken en ik lees ze zoveel als ik kan.

Chicklit.nl: Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek?
Lindsey: Ik kwam toen net terug van een weekje New York en ik was compleet verliefd op de stad. Maar ik had mezelf bijna blut geshopt, dus een volgend bezoek zat er voorlopig nog niet in. Om het allemaal nog erger te maken, was het een koude en donkere decembermaand. Ik was blut en verveeld, dus om mezelf op te peppen, begon ik te schrijven. Angela was er gewoon – ik denk dat ze waarschijnlijk een beetje zoals ik ben, we hebben gelijkende banen, dezelfde smaak in kleding, cocktails en mannen… Hoewel, ze een stuk moediger is dan ik. Ik heb nog nooit iemands hand gebroken met een Louboutin-hak.

Chicklit.nl: Is het boek gebaseerd op jouw eigen ervaringen?
Lindsey: Sommige dingen wel, andere dingen niet. Ik ben naar veel van dezelfde bands en winkels geweest, maar daar houd elke vergelijking dan ook op. De rest is allemaal verzonnen. Gek genoeg zijn een hoop dingen die in het boek met Angela gebeuren, bij mij gebeurd nádat ik het geschreven had. Mijn vriend en ik zijn uit elkaar gegaan en ik verhuis deze zomer naar New York! Maar ik heb nog nooit dat ene gedaan wat Angela met haar ex’ toilettas heeft gedaan.. echt niet!

Chicklit.nl: Houd je zelf ook zoveel van New York?
Lindsey: Ik hou van New York meer dan waar ook ter wereld. Ik hou ook van Londen, maar New York is zó spannend. Er is altijd wel iets te doen, het zo makkelijk om je draai te vinden en het maakt me compleet euforisch!   

Chicklit.nl: In je boek beschrijf je New York heel goed. Heb je zelf een paar fieldtrips gemaakt om wat research te doen?
Lindsey: Ik was er al een paar keer geweest, maar ik maakte daarna nog wel een of twee fieldtrips. Ik heb gelukkig een aantal geweldige vrienden in New York die me bij hen lieten logeren wanneer ik daar was. Hopelijk heb ik de stad eer aan gedaan in het boek.  

Chicklit.nl: Heb je ook het dating-circuit van New York onderzocht voor je boek?
Lindsey: Dat heb ik nog niet gedaan, maar ik ben wel van plan om wat evaluerend onderzoek te doen! Mijn vriend en ik zijn pas afgelopen lente uit elkaar gegaan, nadat ik dit boek geschreven had. We waren al bijna zeven jaar samen, dus ik had voorlopig genoeg voldoening aan het daten via Angela. Daten in Londen is al eng genoeg, ik kan me niets eens voorstellen hoe het zal zijn in New York met al hun regeltjes.  

Chicklit.nl: Waarom verhuis je naar New York? Ga je daar op zoek naar een Alex of Tyler-type?
Lindsey: Ik ga Londen verlaten vanwege werk, maar als ik een Alex-type tegen zou komen, zou ik hem niet afwijzen. Ik heb een zwak voor jongens met een gitaar. Ik zou het ook niet erg vinden om een paar dates met Tyler te hebben hoor, hij weet pas hoe je een meisje moet verwennen.  

Chicklit.nl: Hou je zelf ook van chicklit? Welke schrijver is jouw grote inspiratiebron?
Lindsey: Ik lees eigenlijk alles, maar mijn favoriete boek is The Secret History van Donna Tart, wat absoluut géén chicklit is. Ik hou ook van Meg Cabot, haar boeken zijn altijd zo leuk en makkelijk om te lezen. Ik hoop echt dat mensen hetzelfde denken over mijn boek.  

Chicklit.nl: Welk boek ligt er momenteel op jouw eigen nachtkastje?
Lindsey: Ik ben net klaar met Ugly Shy Girl van Laura Dockrill; zij ook een getalenteerd schrijfster, ik hou van haar poëzie. Ik kijk er ook erg naar uit om Sara Shepherd’s Wicked te lezen, het vijfde deel uit de Pretty Little Liars reeks. Ik zei al dat ik gek op ben tienerboeken!

Chicklit.nl: Kunnen we nieuwe avonturen van Angela verwachten?
Lindsey: Ja!! Ik heb zojuist het definitieve manuscript ingeleverd van I Heart Hollywood, waar Angela’s volgende avontuur op haar wacht. Ze gaat naar LA voor een interview met een belachelijk mooie, jonge Britse acteur. Maar Angela is natuurlijk Angela, dus de dingen gaan niet helemaal volgens plan. Ik ben zojuist ook begonnen met I Heart Paris, het derde deel in de reeks.  

Chicklit.nl: Ga je ook nog andere boeken schrijven?
Lindsey: Ik denk niet dat ik zou kunnen stoppen met schrijven, ook al zou ik het proberen. Ik zit altijd maar te typen; op het werk, op Facebook of over Angela’s nieuwe avonturen.  

Chicklit.nl: Zijn we iets vergeten te vragen, dat we absoluut van je moeten weten?
Lindsey: Behalve dat ik geobsedeerd ben door New York, ben ik ook een complete karaoke-gek. Ik kan echt, echt niet zingen, maar ik zal zingen met wie dan ook, waar dan ook, wanneer dan ook. Je bent gewaarschuwd…

 

Ik hou van New York

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  New York. Big Apple. Welke plek is er beter om over je gebroken hart heen te komen? Angela Clarke pakt het eerste vliegtuig naar New York als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw - tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan. Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela's liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Angela koopt een compleet nieuwe garderobe, inclusief Marc Jacobs-tas, en laat haar haar knippen volgens de laatste New Yorkse mode. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. En als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen in New York gelezen - ook door mannen...

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Nodig

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Shoptip: 10x coole e-reader covers

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen