Katie Fforde

Ondanks het feit dat de Engelse schrijfster Katie Fforde redelijk laat begon met schrijven, kan ze makkelijk een hele boekenplank vullen met haar boeken. In haar laatste boek, Een verleidelijk voorstel, neemt ze ons mee in de wondere wereld van de ietwat eigenwijze Sophie die op zoek is naar zichzelf. Chicklit.nl had naar aanleiding van haar nieuwste boek een interview met Katie Fforde!

Chicklit.nl: Hoe start een normale dag in het leven van Katie Fforde?
Katie Fforde: Op een normale dag sta ik graag vroeg op. In de zomer kan dat al om zes uur ’s ochtends zijn. Vervolgens nestel ik me achter mijn bureau en speel ik enkele potjes Spider Solitaire en check ik mijn Twitter-account. Hierna begin ik te werken. Ik schrijf zo ongeveer 1000 woorden per dag. Soms brengt mijn man me wat thee en iets later verwent hij me graag met gebakken eitjes als ontbijt.

Chicklit.nl: Wat is de reden waarom je laat begon met schrijven? Was het schrijven van een boek iets wat je altijd al wou doen of gebeurde dit eerder onverwacht?
Katie Fforde: Ik heb altijd gedacht dat het mij niet zou lukken om een boek te schrijven, omdat ik redelijk slecht ben in spelling. Wanneer ik alleen met mijn drie kleine kinderen was, raakte ik verslaafd aan romantische boeken. Later voelde ik de drang om zelf zo’n boek te schrijven. Ik probeerde heel hard, maar het lukte nooit helemaal. Desondanks leerde ik veel bij door het gewoon te proberen. Uiteindelijk ontmoete ik een agent die me de moed insprak om een langer verhaal te schrijven. Zij slaagde er vervolgens in een uitgever te vinden nog voor mijn verhaal was afgerond.

Chicklit.nl: Je hebt reeds een hele reeks boeken geschreven. Over welk boek ben je het meest tevreden? En als je één boek zou mogen herschrijven, welk zou het dan zijn?
Katie Fforde: Het boek waar ik het meest tevreden over ben, is volgens mij Trouwplannen, omdat het een herkenbaar verhaal is voor veel van mijn lezers. Iedereen is namelijk gek op huwelijken! Omdat ik mijn boeken niet meer lees wanneer ze eenmaal zijn gepubliceerd, weet ik niet welk boek ik graag zou willen herschrijven. Waarschijnlijk allemaal!

Chicklit.nl: Eén van je favoriete hobby’s is tv kijken. Welke zijn je favoriete programma’s?
Katie Fforde: Ik hou van vastgoed- en kookprogramma’s. Ik begrijp volledig waarom ik van kookprogramma’s houd, maar ik woon in een mooi huis en heb niet de intentie om te verhuizen, dus snap ik niet waarom ik zo van dit soort programma’s houd. Volgens mij komt het omdat ik me inbeeld dat ik een ander leven heb als ik in die huizen woon...

Chicklit.nl: Waar haalde je de inspiratie van je laatste boek Een verleidelijk voorstel?
Katie Fforde: Een verleidelijk voorstel is ontstaan vanuit een schilderij uit een oude pastorij die toebehoorde aan de voorouders van m’n echtgenoot. Jaren geleden droeg mijn grootmoeder, die ondertussen reeds overleden is, aandelen in een oliebron over. Deze aandelen behoren nu, ondertussen verscheidene generaties verder, tot vele mensen. Een van m''n nichten probeert op dit moment al deze mensen samen te krijgen zodat we deze activa kunnen benutten. Het is een moeilijk werkje en ze heeft helaas geen jonge knappe advocaat om haar te helpen! Vandaar dat ik deze verhaallijn heb gebruikt in mijn boek.

Chicklit.nl: Ben je nooit bang dat je inspiratie ooit zal opdrogen?
Katie Fforde: Of ik bang ben dat mijn inspiratie ooit zal opraken? Ik denk niet dat die lang weg zou blijven. Soms voel ik me vermoeid en dan ga ik er even tussenuit door wat televisie te kijken, of te gaan shoppen of wandelen, en vervolgens komt de inspiratie terug. Ik hoop zeker dat het altijd zo zal gaan!

Chicklit.nl: Is het hoofdpersonage uit Een verleidelijk voorstel, Sophie, op jezelf gebaseerd?
Katie Fforde: Sophie is niet op mezelf gebaseerd – zij is wonderbaarlijk praktisch en kan naaien. Zij is, net als ik, een goede basiskok, maar zij is eigenlijk de vrouw die ik graag zou willen zijn, niet de vrouw die ik ben.

Chicklit.nl: De meeste van jouw verhalen spelen zich af in Engeland. In Een verleidelijk voorstel beslist Sophie om haar beste vriendin Milly in New York te bezoeken. Daar gebeuren enkele heel onverwachte dingen die haar leven zullen veranderen. Is dit jou ook ooit overkomen? Dat iets onverwacht je hele leven heeft veranderd?
Katie Fforde: Dat is een moeilijke. Ik heb Sophie naar New York gestuurd, omdat in mijn eigen familie enkele neven in New York wonen. Maar buiten wanneer ik mijn man heb ontmoet, heeft niets mijn leven onverwacht veranderd. Wanneer mijn allereerste boek werd gepubliceerd, veranderde dat mijn leven eerder traag.

Chicklit.nl: Toen je Een verleidelijk voorstel schreef, wist je toen aan het begin hoe het verhaal zou eindigen? Of schrijft het verhaal eerder zichzelf?
Katie Fforde: Wanneer ik over het algemeen met een boek start, weet ik dat mijn held en heldin uiteindelijk samen zullen eindigen, maar hoe dit gaat gebeuren, blijft een mysterie. Ik plan een stukje op voorhand en wil dan gewoon verder met het verhaal. Als m''n verhaallijnen op zijn, plan ik er simpelweg nog meer.

Chicklit.nl: Wanneer iemand de ambitie heeft om een boek te schrijven en jou om advies vraagt, wat zou je tegen deze persoon zeggen?
Katie Fforde: Mijn beste advies aan schrijvers is veel te lezen, luisteren naar kritiek en het daarbij houden. Tenslotte, als je heel hard werkt, zal het je lukken een boek te creëren, maar je moet wel geduld hebben. Zo duurde het bij mij acht jaar voordat mijn eerste boek verscheen!

Chicklit.nl: Op Chicklit.nl is bijna elke lezer enthousiast over je boeken. Krijg je echter ook negatieve reacties? Wat is de ergste dat je je kan herinneren?
Katie Fforde: Ik krijg zeker negatieve reacties! Vandaag nog zag ik een review op Amazon.com waarin werd gezegd dat mijn boek geschreven was voor kleine kinderen en dat mijn boek geen enkele ster verdient.

Chicklit.nl: Waarom moeten de bezoekers van Chicklit.nl Een verleidelijk voorstel lezen?
Katie Fforde: Omdat het een romantisch en grappig boek is dat ze zeker leuk zullen vinden!

Een verleidelijk voorstel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sophie Apperly wordt niet serieus genomen door haar intellectuele familie, die haar praktische instelling regelmatig belachelijk maakt. Wanneer haar beste vriendin Milly haar uitnodigt om naar New York te komen, besluit ze dat het haar ondankbare familieleden goed zal doen het eens zonder haar te stellen. Maar dat is niet de enige reden...
  In New York kruist haar pad dat van Matilda, een vriendelijke oude dame, en haar kleinzoon Luke. Luke, een aantrekkelijke maar arrogante man, wantrouwt Sophies vriendschap met zijn grootmoeder. Hij doet Sophie een voorstel: hij zal haar helpen met haar geheime missie, als zij belooft iets voor hem te doen. Maar is Sophie bereid de prijs te betalen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

 • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

 • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

 • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

 • Recensie: The Last of Us

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • That’s it

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • Supermom’s stijlgids

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen