Jemma Forte

In haar tweede boek De sterren en ik neemt Jemma Forte ons mee in de wondere wereld van Jessica, dochter van de enige échte acteur die ''James Bond'' heeft vertolkt. Maar dat haar leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, komen we al snel te weten! Chicklit.nl had naar aanleiding van de Nederlandse publicatie van De sterren en ik een interview met Jemma Forte.

Chicklit.nl: Hoe ziet een normale dag uit het leven van Jemma Forte eruit?
Jemma: Ik heb enkele verschillende taken (moeder, schrijfster, TV-presentatrice, actrice), waardoor het moeilijk te beschrijven is hoe een gewone dag er precies uit ziet. Wanneer ik een dag voorbehoud aan schrijven, houd ik me wel aan een bepaalde structuur. Zo’n dag start met de kinderen klaar te maken voor school. Daarna doe ik enkele klusjes, een beetje yoga of ga ik lopen in het park vooraleer ik me voor mijn computer nestel. Dan is het ongeveer elf uur. Ik heb het geluk om een eigen bureau te hebben, helemaal bovenaan in ons huis en als ik daar ben, word ik nog door weinig afgeleid. Ik hou ervan om zo’n vijf à zes uur aan een stuk door te schrijven, met enkel een pauze voor een kop thee of om iets te eten. De kinderoppas pikt de kinderen drie dagen in de week op en brengt ze naar huis, waar ze ook het eten verzorgt. Wanneer ik uiteindelijk niet meer naar het computerscherm kan kijken, omdat mijn ogen helemaal vermoeid zijn, neem ik het van de oppas over en stop ze in bad (de kinderen, niet de oppas!).

Chicklit.nl: Als je zou moeten kiezen, welke van deze drie beroepen: actrice, schrijfster of presentatrice zou je het liefst doen? En waarom?
Jemma: Ik zou absoluut voor schrijfster gaan. Het geeft me namelijk het meeste voldoening en het is ook het enige waarbij ik zelf controle heb over mijn creativiteit. Ook kan ik het schrijven makkelijk inplannen in mijn dagelijkse leven en tot nu toe kan ik er perfect van leven. Als ik dan bijvoorbeeld even geen inspiratie heb of ik even afstand van het manuscript wens te nemen, kan ik me dat veroorloven. Ik moet ook toegeven dat ik niet zo''n goede actrice ben...

Je hebt al veel bekende mensen geïnterviewd; van Britney Spears tot David Beckham. Wie heeft het meeste indruk op jou gemaakt?
David Beckham is een heel lieve, serene en knappe man. Ik vind het wel moeilijk om te zeggen of een bekend persoon ooit al indruk op mij heeft gemaakt. Ik zou dan eerder zeggen dat enkele sportmensen meer indrukwekkend waren.

Je vertelt ons op je website dat schrijver worden één van je kinderdromen was. Waarom heb je zo lang gewacht tot je eerste boek De diva & ik uitkwam?
Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik ooit een boek zou schrijven. Ik zag mezelf altijd meer als een journaliste. Wanneer ik als presentatrice bij Disney Channel aan het werk was, wilde ik me vooral hierop focussen. Ik begon aan het schrijven van mijn eerste boek in mijn vrije tijd en ik moest echt worden ovregehaald door mijn man om het op te sturen naar een uitgeverij. Maar nu ben ik echt blij dat ik dat heb gedaan!

Waar haalde je de inspiratie voor je laatste boek De Sterren en ik?
Wanneer ik door magazines bladerde, vroeg ik me vaak af hoe het zou moeten zijn om familie te zijn van bekende mensen, zoals bijvoorbeeld de kinderen van Brad en Angelina. Ik besliste om een boek te schrijven over een meisje wiens vader beroemd is. Dat ik van de vader een James Bond maakte, zorgde achteraf voor een leuke twist aan het verhaal.

In het verleden heb je – net als het hoofdpersonage Jessica uit De Sterren en ik – je naam veranderd omdat je niet geassocieerd wilde worden met je (bekende) vader. Zijn er meer gelijkenissen of verschillen tussen Jessica en jou?
Er zijn eerder meer verschillen. Jessica en ik lijken helemaal niet op elkaar. Zij wilde nooit echt in de schijnwerpers staan (ik vond dat niet zo erg), zij weet niet echt waar ze met haar leven naartoe wil (ik ben altijd heel gedreven geweest) en ze is waarschijnlijk een rustiger persoon dan ik.

In De Sterren en ik vlucht Jessica naar Londen en laat alles achter. Acht jij jezelf daar tot in staat?
Ik denk dat iedereen op zijn minst één of twee avonturen moet meemaken in zijn leven. In mijn jeugd heb ik veel gereisd. Sommige reizen zijn redelijk spontaan tot stand gekomen. Uiteraard vraagt reizen nu wat meer planning en organisatie, omdat ik rekening moet houden met mijn twee kinderen.

Tot nu is bijna elke lezer heel enthousiast over je boeken. Krijg je echter ook negatieve reacties? Wat is de ergste dat je je kan herinneren?
Ik heb al veel geluk gehad, want de reacties zijn tot nu toe heel positief. Er was één hele slechte recensie over mijn eerste boek, maar om eerlijk te zijn trok ik me dat niet zoveel aan omdat al de andere reacties zo positief waren. Je kan nooit voor iedereen goed doen…

Wanneer iemand de ambitie heeft om een boek te schrijven en jou om advies vraagt, wat zou je tegen deze persoon zeggen?
Ga rustig zitten en begin eraan! Stel niets uit en je hoeft ook niet te verwachten dat je eerste hoofdstuk vanaf het begin perfect gaat zijn. Het moeilijkste is om tot het einde te komen. Je moet blijven doorgaan tot je in een bepaald ritme zit. En wanneer je boek klaar is, vraag dan aan enkele mensen die je vertrouwt hun eerlijke mening over je boek. Dit kan heel hulpvol zijn!

Waarom moeten de bezoekers van Chicklit.nl De Sterren en ik lezen?
Omdat het boek hen hopelijk zal doen lachen en omdat het een romantisch en leuk boek is. 

Zijn we iets vergeten te vragen wat we absoluut over Jemma Forte moeten weten?
Wanneer ik elf jaar oud was, ben ik getroffen door de bliksem. En dit is echt gebeurd!

De sterren & ik

 • Auteur:

  Jemma Forte
 • Verschenen:

  21 november 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789021805801
  Uitgever Sijthoff
  416 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  From London with Love
 • Uitgever:

  Sijthoff
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedereen wil beroemd zijn, toch? Iedereen, behalve Jessica Granger. Haar beide ouders zijn beroemde acteurs in de James Bond-films en de roem zit haar dus in het bloed. Maar Jessica wil gewoon zichzelf zijn. Ze verruilt Hollywood voor Londen, waar niemand haar kent. Ze vind een baan bij een populaire tv-show waar de celebs komen en gaan, maar het word steeds moeilijker om de leugentjes over haar achtergrond vol te houden. Wanneer ze valt voor Paul, een van de schrijvers van de show, beseft ze dat haar dubbelleven voor grote ellende kan zorgen. In de liefde kan ze wel een beetje van die beroemde 007-magie gebruiken...

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Fatale kus

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen