Claudia Caroll

Ze begon als actrice in een populaire Ierse tv-show en schreef tussen de bedrijven door haar eerste boeken. Nu schrijft ze fulltime en in november werd haar nieuwste boek Je staat in mijn sterren, een modern Assepoester-achtig verhaal, terecht door Chicklit.nl gekozen als boek van de maand. Na het interview met deze Ierse auteur weten we zeker dat we nog heel veel van Claudia Caroll gaan horen!

Chicklit.nl: Je schreef je eerste boek in de kleedkamer van de tv-studio waar je eigenlijk de tekst van de show waar je in speelde moest doornemen. Wanneer besloot je om een boek te schrijven?

Claudia: Ja, daar heb je gelijk in! Ik werkte als actrice in een langlopende soap in Ierland, net zoals veel anderen had ik er altijd al over gedroomd om een boek te schrijven, maar ik had nooit echt het lef. Maar toen publiceerde een van de regisseurs van de show, een goede vriendin, haar eerste boek en ze adviseerde mij om drie hoofdstukken van mijn boek aan haar agent te geven, die ze heel lief had gevraagd om ernaar te kijken. Dus op dat moment besloot ik te stoppen met maar wat aanrommelen en het gewoon te doen. Wonder boven wonder nam de geweldige agent Marianne Gunn O’Connor me aan en een paar weken later had ze een boekdeal voor me. Negen jaar later zit ik mezelf nog steeds te knijpen.

Chicklit.nl: Al je boeken zijn bestsellers geworden. Je bleef nieuwe boeken schrijven terwijl je tegelijkertijd als actrice werkte. Hoe lukte het je om dat te combineren?
Claudia:
Grappig, ik schreef mijn eerste drie boeken tijdens het filmen van de tv-show waar ik in zat op dat moment, en ik vond, zelfs met de kleine hoeveelheid tijd die ik had, dat ik echt alle tijd die er beschikbaar was moest gebruiken. Zelfs als dit betekende ’s morgens vroeg opstaan om te werken! Maar nu ik fulltime schrijf merk ik dat er thuis tijdens het schrijven zoveel afleidingen kunnen zijn. Zelfs terwijl ik dit typ kijk ik naar een grote stapel strijkgoed, dat naar me knipoogt en aangeeft dat ik dat nog moet doen, en het is zó moeilijk om te negeren… Maar ik moet onthouden: wanneer ik aan het schrijven ben, ben ik aan het werk, en net zoals op een kantoor of een andere bedrijfssetting neem ik geen telefoontjes aan, beantwoord ik geen e-mails van vrienden en surf ik niet op internet tijdens het werk. Het heeft wel een lange tijd geduurd voordat ik hieraan kon wennen, maar snel genoeg hadden mijn familie en vrienden door dat ze me overdag, wat voor mij schrijftijd betekent, niet moesten bellen. Dus een tip voor de mensen die schrijfster willen worden: negeer de deurbel, zet je telefoon op stil, ga niet online en je zult ervan versteld staan wat je voor elkaar krijgt. Echt.

Chicklit.nl: Er zijn veel actrices die op een dag opstaan en besluiten een boek te gaan schrijven. Maar jij bent echt een geweldige auteur! Wanneer wist je dat je een talent had voor schrijven én acteren?
Claudia:
Wauw, dat is heel aardig van je… Dank je! Om eerlijk te zijn ben ik altijd doodsbang wanneer een nieuw boek uitkomt, en ik krijg altijd tranen in mijn ogen als ik een van mijn boeken op een plank zie staan in een boekenwinkel. Ik ben gewoon zo dankbaar dat ik een baan heb waar ik echt van hou en die ik aanbid, maar in mijn achterhoofd maak ik me altijd zorgen, want je bent zo goed als je laatste boek…

Chicklit.nl: Personally, I Blame My Fairy Godmother is net gepubliceerd in Nederland onder de titel Je staat in mijn sterren. Ik vond het verhaal en de personages echt geweldig. Hoe kwam je op het idee voor een nieuw en modern Assepoester-achtig verhaal? Ben je een fan van sprookjes?
Claudia:
Are you kidding me? Ik ben een hele grote fan van sprookjes, en Assepoester was altijd mijn favoriet. Dus ik dacht: zou het niet leuk zijn om een heldin te hebben die alles heeft, het dan allemaal kwijtraakt door één stomme fout op het werk en dan kruipend bij haar stiefmoeder en stiefzussen eindigt, die haar allemaal niet kunnen luchten of zien. Dus mijn idee was: Assepoester, maar dan omgedraaid!

Chicklit.nl: Ik vond het heel leuk om in Je staat in mijn sterren te lezen dat het hoofdpersonage, Jessie, van een saai en arm leven omtoverde tot een ster en toen weer terugviel in de situatie waarin ze ooit begonnen was. Het laat zien dat succes relatief is. Hoe kijk jij tot nu toe terug op je succes als actrice en auteur?
Claudia:
Ik moet zeggen dat schrijven zonder twijfel de beste baan is in de hele wereld, en ik ben zo gelukkig en bevoorrecht dat ik dit mag en kan doen. Zelfs op de dagen dat er niks uit komt en ik bijna zover ben om de computer tegen de muur te gooien, ik zou het nooit ergens voor in willen ruilen. Ik hou van het creatieve proces en het idee van eigen baas zijn, it’s the best. Dus om je vraag te beantwoorden: ik ben heel dankbaar voor de successen die ik heb gehad en bid dat de lezers mijn boeken zullen blijven lezen en dat ze ervan zullen blijven genieten.

Chicklit.nl: Je nieuwste boek, Will You Still Love Me Tomorrow?, is net uitgekomen in Amerika. Kun je daar iets over vertellen?
Claudia:
Ooo, ik heb ook een zwakke plek voor dat boek… Ik vond het heel interessant om te schrijven over een jong stel dat bij elkaar komt in hun tienertijd, vreselijk verliefd, zoals je dat alleen echt kunt zijn op je vijftiende. Omdat je op die leeftijd de man waar je van houdt achterna zal lopen naar het einde van de aarde met alleen een pakje Mars-repen om van te leven. Terwijl je op je veertigste het amper op kunt brengen om hem naar de stad te rijden op een vrijdagavond omdat hij wil stappen met zijn vrienden… Alweer.
Toen dacht ik: wat zou er gebeuren als je dit jonge stel eens snel vooruitspoelt naar waar ze dertig zijn en uit elkaar groeien wanneer de scheuren zichtbaar worden in hun ooit zo perfecte huwelijk? Wat dan? Meer dan dat zal ik niet onthullen!

Chicklit.nl: Als je zou moeten kiezen tussen het kijken van een film of serie, of het lezen van een boek, welke optie zou je voorkeur hebben, als een actrice die auteur is geworden?
Claudia:
Weet je, ik denk de laatste tijd nog amper aan mezelf als actrice… Ik schrijf nu fulltime en hou van iedere minuut. Maar om je vraag te beantwoorden: ik zou altijd kiezen voor het lezen van een goed boek in plaats van een film of serie kijken… Ik ben een bookaholic en denk dat ik dat altijd zal blijven.

Chicklit.nl: Wat voor soort boeken lees je zelf? Heb je een favoriete auteur?
Claudia:
Ik zou moeten zeggen dat Pride and Prejudice van Jane Austen mijn ‘verlaten-eiland-favoriet’ is. De moeder van commerciële fictie over vrouwen. Het begon allemaal met haar, en veel verhaallijnen die je nu leest kunnen direct teruggeleid worden naar haar. Maar ik lees bijna alles, vooral Ierse auteurs, zoals Marian Keyes, Patricia Scanlan, Cecelia Ahern en Sinead Moriarty.

Chicklit.nl: Wat zou je de mensen adviseren die ook ooit (succesvol) auteur willen worden?
Claudia:
Volhouden, volhouden, volhouden! En schrijf iedere dag, omdat iedere dag dat je schrijft een dag is waarop je werk verbetert, geloof me. Wees ook moedig; onthoud dat het erg onwaarschijnlijk is dat een uitgever op je deur staat te kloppen met de vraag of je nog een manuscript hebt liggen die ze kunnen uitgeven. Er zal niks gebeuren als je de eerste stap niet neemt en je werk niet naar buiten brengt. Een agent is trouwens wel je beste vriend, en ik adviseer iedereen die begint om eerst een agent te vinden, en de rest zal volgen. Ik wens je veel succes!

Chicklit.nl: Chicklit.nl koos Je staat in mijn sterren als boek van de maand. Wat zou je willen zegen tegen alle lezers van Chicklit.nl?
Claudia
: Heel veel dank van deze dankbare auteur voor de benoeming van boek van de maand… Daar ben ik zo blij mee! Ik ben altijd zo vreselijk dankbaar en nederig om te geloven dat iemand zijn hardverdiende geld uitgeeft aan iets dat ik heb geschreven, zeker nu, nu ieders budget bijna teruggevallen is naar een onderhoudstoelage. Dus bedankt aan alle geweldige lezers voor de steun en ik hoop echt dat je geniet van het boek. En als je in contact wil komen, ik hoor graag van je via mijn website www.claudiacaroll.net. Ik blog er regelmatig en ben altijd blij om van mijn lezers te horen.

Je staat in mijn sterren

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jessie Woods heeft een geweldige baan, woont in een villa en wordt verwend door haar droomprins, sexy Sam. Maar op een dag gaat alles gruwelijk mis. Jessie wordt ontslagen, Sam laat zich niet meer zien en zelfs haar creditcard houdt niet meer van haar. Er zit niets anders op dan terug naar huis te gaan om bij haar valse stiefmoeder en haar twee aartsluie stiefzussen te gaan wonen. Zal het Jessie ooit nog lukken omhoog te krabbelen uit haar diepe dal?

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Groente en fruit

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het gerecht

 • 9 x de leukste rollen van Melissa McCarthy

 • Pakjes, enveloppen en afgesloten brievenbussen...

 • Filmtips van een dyslexiediva

 • (H)eerlijk koken met Gwyneth Paltrow

Zoek in artikelen