De lege kamer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Programmamaakster Fliss Benson ontvangt op haar werk een anonieme kaart, waarop zestien cijfers staan, in rijen van vier. Het zegt haar helemaal niks.
  Diezelfde dag gaat Fliss tegen haar zin aan de slag voor een documentaire over gerechtelijke dwalingen bij de veroordeling voor moord van moeders wier kinderen aan wiegendood zijn overleden. De documentaire volgt drie vrouwen:
  Helen Yardley, Sarah Jaggard en Rachel Hines. Alle drie zijn ze nu vrij. Naar de arts die hen achter de tralies heeft gekregen, dr. Judith Duffy, is onderzoek ingesteld door het medisch tuchtcollege. Om redenen die ze met niemand deelt, zit Fliss niet te wachten op dit project. Dan wordt Helen Yardley dood aangetroffen in haar woning, met in haar zak een kaart met
  zestien cijfers erop, gerangschikt in rijen van vier...

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Fliss Benson wordt gevraagd voor het maken van een documentaire over drie vrouwen die zijn veroordeeld voor moord op hun kinderen, die zijn overleden aan wiegendood. Alle drie de vrouwen hebben hun straf uitgezeten en kunnen worden geïnterviewd door Fliss. Op dezelfde dag ontvangt Fliss een kaart waar zestien cijfers op staan, in keurige rijen van vier. Niet veel later wordt Helen Yardley dood aangetroffen, een van de veroordeelde vrouwen. In haar zak wordt dezelfde kaart met dezelfde getallen gevonden. Tijdens verder onderzoek gaat het er steeds meer op lijken dat deze vrouwen onschuldig waren en dat er iemand rondloopt die er baat bij had dat de vrouwen schuldig werden verklaard. Tijdens de interviews probeert Fliss achter het echte verhaal te komen. Ik voel snel mee met de veroordeelde vrouwen doordat hun achtergrondverhalen vanaf het begin duidelijk naar voren komen, met name door de transcripts van de interviews en stukjes uit het boek van Helen Yardley. Het is net alsof ik die vrouwen echt ken, de personages zijn dus goed neergezet. Continu word je op het verkeerde been gezet, wat de spanning over het algemeen hoog houdt, maar in het midden kabbelt het verhaal een beetje voort. Het begint heel spannend, zwakt dan weer af en wordt dan weer spannend. De plot en de weg ernaartoe is complex en soms moest ik zelfs even teruglezen omdat ik de draad kwijt was door te veel nieuwe ontwikkelingen die elkaar snel opvolgden, maar De lege kamer is zeker een hele knappe thriller en een must-read voor alle thrillerfans.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Quiz: Welk boekengenre past bij jou?

 • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

 • Thrillers met sterke plottwists

Zoek in artikelen