De meisjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

  De meisjes is een trefzeker debuut, een klassieke coming of age-roman over een meisje dat hunkert naar liefde en erkenning, en een overtuigend verhaal over de werking van macht.

ONZE RECENSIE

onze waardering

De meisjes door Emma Cline is de zomerhit van 2016. In het buitenland doet dit boek het al extreem goed en het gerucht gaat zelfs dat de schrijfster een voorschot heeft gekregen van twee miljoen dollar. Niet verkeerd dus...   Het is het begin van de zomer in Noord-Californië en Evie Boydvoelt zich eenzaam en verveeld. Haar ouders gaan staan op het punt om te scheiden, ze vecht met een van haar enige vrienden en het voelt aan als of niemand haar begrijpt. Maar dan ontmoet ze een groep met meisjes die precies zo zijn als zij zou willen zijn. Ze zijn vrij, maken plezier en zijn zorgeloos. Vooral Suzanne heeft een grote aantrekkingskracht op Evie en ze volgt haar dan ook naar de plek waar zij woont en leeft met een leider genaamd Russell. En het lijkt voor Evie wel alsof...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Dressed Online

 • Recensie: Bed & Breakfast

 • Even voorstellen: Nina

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen