De tschai-cyclus

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen – de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Zo begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.
  De Tschai-cyclus is één van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de sciencefiction. Jack Vance schept er een wereld met buitenissige culturen, religies, en gebruiken zoals alleen hij dat kan. De oorspronkelijke vier delen worden in twee omnibussen uitgegeven.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Wanneer het ruimteschip Explorator IV aankomt bij een bruinachtige planeet die er bewoonbaar uitziet, worden Adam Reith en Paul Waunder op verkenning gestuurd. Een paar tellen later wordt het schip geraakt door een projectiel en zijn Reith en Waunder gedwongen zo snel mogelijk koers te zetten naar het oppervlak van de planeet. Ze storten neer en algauw is Reith de enige overlevende van het team. Na de crash aan het begin van het boek wordt Reith meegenomen door een nomadenstam en daar herstelt hij van zijn verwondingen. Wanneer zijn leven in gevaar raakt, ontsnapt hij samen met de jonge Traz en begint aan een tocht naar de stad Dadiche waar zijn schip opgeslagen ligt. In het tweede deel van het boek wil Reith Ylin-Ylan, een vrouw die hij van de dood gered heeft, graag terugbrengen naar...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De Tschai-cyclus II - De Dirdir & De Pnume

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen