De stenen engel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het vierde deel in de Amsterdam-serie, waarvan een tv-serie in ontwikkelling is door Warner Bros Nederland

  Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

  Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…

Onze recensie

 • onze waardering

  David Hewson is een Britse auteur die er een gewoonte van lijkt te maken zijn boeken in allerlei landen te situeren, behalve in zijn thuisland. Voor de boeken in de Amsterdam-serie heeft hij ontzettend veel research verricht, en dat is goed te merken. Zelden werd Amsterdam zo mooi en treffend omschreven. De sfeer van de stad is perfect weergegeven en dat is knap, zeker voor een niet-Nederlander. De eerste drie delen in de reeks werden goed ontvangen en ook dit vierde deel is weer zeer sterk. De stenen engel is voor thrillerfans absoluut een aanrader.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Het Verkeerde Meisje

 • Recensie: Het derde zusje

 • Recensie: De binnenste cirkel

Zoek in artikelen