Aurora schrijft

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is januari 1966 wanneer de een man aan boord gaat van een olietanker om in Buenos Aires voor het laatst de liefde van zijn leven te ontmoeten. In de jaren veertig heeft ze hem verlaten, sindsdien schrijft ze hem erotische brieven. Omdat hij haar daarvoor betaalt. Aurora schrijft is gebaseerd op feiten uit het leven van Josep Pla, de grootste schrijver van Catalonië. Het verhaal begint kort na het einde van de Spaanse burgeroorlog – hongerjaren voor de vissers en akkerbouwers aan de Costa Brava, terwijl de geliefden hongerig zijn naar elkaar. Het eindigt in de jaren zestig, in de kakafonie van het eerste massatoerisme.
  Wat staat er in de meer dan 1000 brieven die Aurora Perea naar verluidt heeft geschreven? Wat gebeurde er in Buenos Aires? En welke rol speelt de geheimzinnige kapitein van het olieschip? Aurora schrijft is de meeslepende roman van een obsessie. Met seks, met de zee, met eten, met het landschap van de Wilde Kust, en met de strijd tegen vergeten en verval.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Aurora schrijft - H.M. van den Brink In Aurora schrijft vertelt H.M. van den Brink het verhaal van de bekende Catalaanse schrijver Josep Pla. Of toch iets dat er op lijkt, want zoals wordt aangegeven in het boek, zijn er erg veel artistieke vrijheden genomen. Afgezien van de relatie die Pla en Aurora onderhouden, lijken de gebeurtenissen uit het boek het verleden te herschrijven. En laat dat nu net zijn wat de echte Pla ook met zijn boeken deed, namelijk de realiteit herschrijven tot fascinerende verhalen zonder wortels in de realiteit. Dit is slechts één voorbeeld van de vele dubbele betekenissen die men kan vinden in dit boek. Aurora schrijft bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het verhaal, dat ruwweg de helft van het boek beslaat...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Zoek in artikelen