Bloedmaan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Harry Hole is psychisch ingestort en hij wil niets anders dan zich dooddrinken. Op een vlucht naar Los Angeles lijkt dat te lukken, maar een bejaarde filmactrice in nood weet deze wanhoopsdaad te verijdelen. De vrouw vertelt hem dat ze bedreigd wordt door een drugskartel en ze vraagt Harry haar te helpen. Ze biedt hem in ruil onderdak, gezelschap en een maatpak.
    In Oslo zijn twee meisjes vermoord en er lijkt een seriemoordenaar actief. Inspecteur Katrine Bratt wil contact opnemen met Harry Hole, de bekendste expert in moordzaken, maar voor haar chefs is samenwerking met hem uitgesloten. Intussen wil de hoofdverdachte van de moorden Harry Hole inhuren als privédetective. Hole zegt toe omdat hij geld nodig heeft om de filmactrice te helpen haar schuld aan het drugskartel af te lossen.
    Harry stelt een team samen dat bestaat uit een cocaïnedealer, een corrupte politieagent en een psycholoog met kanker. Het kartel heeft hun tien dagen gegeven, de klok tikt door en boven Oslo is een bloedmaan aangekondigd.

Onze recensie

  • onze waardering

    Harry Hole heeft een nieuw doel in zijn leven. Hij gaat zich dood drinken. Zijn plannen worden echter gedwarsboomd als hij tijdens een avondje in een verlopen bar in Los Angeles een bejaarde vrouw in nood helpt. Het drugskartel dat zal beslissen over het leven van deze voormalige filmactrice verwacht dat Harry haar schuld aflost. Voor hij het weet, zit Harry op een vliegtuig naar Oslo. Daar werden er twee meisjes vermoord en is de politie naarstig op zoek naar de dader. De rijke zakenman die verdacht wordt van deze moorden wil Harry inschakelen als privédetective. Harry neemt de zaak aan in ruil voor een riante vergoeding in de hoop zo de schulden af te lossen bij het drugskartel en begint aan een uitputtende race tegen de klok.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Veel liefs - Beth O'Leary

  • Er worden misschien nog meer boeken van Mary Poppins verfilmd

  • Voor altijd Isa

Zoek in artikelen